PR správa

Spojenie lotériových velikánov: SYNOT vstupuje do spoločnosti SLOV-MATIC

PR
3.7.2020 15:07

Skupina SYNOT kapitálovo vstúpila do slovenskej spoločnosti SLOV-MATIC, ktorá je najväčším prevádzkovateľom herní na Slovensku. SYNOT je zase najväčším dodávateľom herných zariadení a softvéru v tejto krajine a k tomu má navyše mnohoročné skúsenosti aj na medzinárodnom poli.

Spojenie lotériových velikánov: SYNOT vstupuje do spoločnosti SLOV-MATIC
SITA (ilustračná fotografia)

„Objavila sa príležitosť, ktorú sme radi využili. Spoločnosť SLOV-MATIC je na prvej priečke v rámci prevádzky hazardných hier na slovenskom trhu. Rozhodli sme sa preto spojiť sily," uviedol Miroslav Valenta ml., obchodný riaditeľ skupiny SYNOT a dodal: "Sme pripravení vložiť do nášho spoločného projektu svoje medzinárodné skúsenosti a špičkové technológie, ktoré už dnes dodávame do desiatok krajín celého sveta, a to ako v oblasti land-based, tak pre online sekciu. Veríme, že tým dôjde k posilneniu, ďalšiemu rastu a ešte lepším výkonom oboch spoločností."

Zástupcovia oboch strán navyše očakávajú, že spojením vzniknú aj nové pracovné príležitosti. Už dnes obe spoločnosti len v rámci Slovenska poskytujú prácu viac ako tisícke osôb.

"Spoločnosť SLOV-MATIC je našim mnohoročným zákazníkom a naša komunikácia bola vždy veľmi korektná. V rámci obchodnej spolupráce máme dlhodobo nadštandardné vzťahy. Rozšírenie a prehĺbenie tejto spolupráce je preto logickým vyústením, ktoré vnímame ako skvelú príležitosť v rámci upevnenia postavenia oboch firiem na slovenskom trhu," uviedla Zuzana Dindofferová, výkonná riaditeľka skupiny SYNOT pre Slovensko.

Obe značky už dnes patria ku zvučným menám v oblasti hazardného biznisu. SLOV-MATIC sa navyše aj vďaka spojeniu so SYNOTOM chystá na vstup do online prostredia.

"Spoločnosť SLOV-MATIC pôsobí na slovenskom trhu už 29 rokov. Skupina SYNOT má za sebou taktiež takmer tridsaťročnú existenciu. Obom stranám sa počas doby pôsobenia podarilo vybudovať silnú a rešpektovanú spoločnosť. Najmä kvôli neustále sa meniacej legislatíve prežíva toto podnikanie na Slovensku veľmi turbulentné obdobie. Posledné dva roky sme cítili potrebu nejakej zmeny, ktorá by - v športovej terminológii - tak povediac vniesla novú krv do nášho tímu. Spojenie so skupinou SYNOT si preto veľmi vážime. Vďaka nemu, za pomoci najmodernejších technológií a skĺbenia know-how oboch našich firiem sa chceme podieľať na ďalšom rozšírení a zatraktívnení existujúcej ponuky pre zákazníkov. Ďalším krokom bude tiež využitie know-how nášho nového partnera v online prostredí, s ktorým má práve SYNOT veľké medzinárodné skúsenosti," uzatvára Jana Kelementová, konateľka spoločnosti SLOV-MATIC.

O skupine SYNOT:

Skupina SYNOT dnes poskytuje prácu približne trom tisícom osôb. Podniká takmer na všetkých kontinentoch a to vo viac ako dvadsiatich krajinách sveta. V ďalších desiatkach krajín pôsobí prostredníctvom online kasína. Svoje obchodné aktivity má v Európe, Afrike, Amerike ale aj v Ázii. Okrem lotériového priemyslu a dodania špičkových IT technológií, softvérových riešení a herných zariadení sa venuje aj investíciám v oblasti cestovného ruchu, kde získala už rad prestížnych medzinárodných ocenení, podpore startupových projektov, mediálnym aktivitám a ďalším podnikateľským odvetviam. Spoločnosti skupiny SYNOT sa už niekoľko rokov umiestňujú v stovke TOP spoločností Českej republiky, a to prostredníctvom súťaže "Českých 100 najlepších". Podobne je tomu aj na Slovensku, kde je SYNOT W už tri roky vo svojej kategórii na prvom mieste súťaže "TOP 10 firiem regiónu". Stal sa tiež držiteľom ceny Merkúr, ktorá je ocenením spoločností, ktoré sú najväčšími platcami daní v regiónoch a disponujú najlepšou daňovou disciplínou. Skupina SYNOT podporuje aj neziskový sektor. Napríklad v Českej republike tak robí prostredníctvom Nadácie SYNOT, ktorá už rozdelila do oblasti zdravotnej, sociálnej, ale aj kultúry, športu, školstva a záujmovej činnosti stovky miliónov korún.

O spoločnosti SLOV-MATIC:

Spoločnosť SLOV-MATIC sa od roku 1991 radí medzi skutočných priekopníkov výherného hracieho odvetvia. Dominantné postavenie si získala od prvých mesiacov fungovania a úspešne si ho udržiava dodnes. Sústreďuje sa hlavne na prevádzkovanie výherných zariadení rôzneho typu v herniach, ktoré sa nachádzajú po celom území Slovenska. Vďaka vybudovanej infraštruktúre spoločnosti si uplatnenie v nej našlo vyše päťsto zamestnancov. Ministerstvo hospodárstva SR a Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR udelilo SLOV-MATICU po dvadsiatich rokoch podnikania čestné uznanie za zodpovedné podnikanie, výrazný prínos pre hospodárstvo a zamestnanosť Slovenskej republiky. Takisto už mnoho rokov po sebe získala spoločnosť aj ocenenia Pečať bonity a Spoločensky zodpovedný podnik. SLOV-MATIC dlhodobo podporuje množstvo projektov z oblasti športu, kultúry či zdravotníctva. Aj vďaka tejto podpore sa v obciach a mestách udržiavajú tradície a organizujú športové či kultúrne podujatia. Spoločnosť je členom Asociácie zábavy a hier, pričom prezidentom od jej vzniku v roku 1993 až doteraz bol vždy zástupca firmy SLOV-MATIC.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok