V obci na Podpoľaní sa potuluje medveď, v regióne to nie je rarita

TA3 TASR
3.7.2020 11:44

V Očovej v okrese Zvolen sa opäť po roku pohybuje medveď. Občania ho videli ešte v júni v blízkosti Partizánskej ulice a pred niekoľkými dňami na viacerých miestach obce.

V obci na Podpoľaní sa potuluje medveď, v regióne to nie je rarita
TASR/Erik Ševčík (ilu)

Medveď sa mal podľa upozornenia na stránke obce pohybovať v okolí vodárne, nad dolným strediskom Poľnohospodárskeho družstva, v tzv. oplotkoch v blízkosti Ulice Mateja Bela Funtíka, nad bývalým školským pozemkom, a taktiež v okolí bývalej hydinovej farmy. "Prosíme občanov na obozretný pohyb v týchto lokalitách," upozorňuje svojich obyvateľov obec.

Aj vlani o takomto čase mali v Očovej problémy s medveďom, ktorý sa v noci a nad ránom prechádzal po dedine. Poľovníci ho nakoniec zastrelili. Medveďa videli nedávno aj v Honte. Spozorovali ho v blízkosti viníc v Hontianskych Nemciach.

S medveďmi sa v týchto dňoch ale najčastejšie stretávajú obyvatelia Podpoľania. V Ivinách, čo je časť obce Dúbravy v okrese Detva, nedávno šelma zničila úle tamojšiemu včelárovi. Pre miestnych už nie je medveď žiadnou raritou, bežne ho cestou autom stretávajú aj na ceste pod dedinou, videli ho dokonca pri tamojšom obchode. Problémy s výskytom medveďov v obývaných častiach podpolianskych dedín viedli aj k vytvorenie združenia a petície za reguláciu početnosti ich populácie. Doteraz sa pod ňu podpísali vyše 4700 ľudí.

Témy: Zvolen Detva
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok