Zatopilo dvory aj pivnice. Po prívalovom daždi zasiahli hasiči

TA3 SITA
2.7.2020 21:01

Profesionálni a dobrovoľní hasiči zasiahli na viacerých miestach Žilinského kraja, ktorý v podvečerných hodinách zasiahol prívalový dážď. Podľa Kataríny Križanovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru je najvážnejšia situácia v okrese Čadca, kde hasiči uskutočnili už 24 výjazdov k udalostiam technického charakteru.

Zatopilo dvory aj pivnice. Po prívalovom daždi zasiahli hasiči
Facebook.com/HaZZ

"Hasiči vo viacerých oblastiach odčerpávali vodu zo zatopených budov, pivníc a dvorov rodinných domov a odstraňovali popadané stromy a konáre z cestných komunikácií. Na mnohých miestach naďalej zasahujú," uviedla Križanová.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal hydrologické výstrahy I. a II. stupňa pre viaceré okresy Žilinského kraja s platnosťou do 22:00. "Vzhľadom na spadnuté a očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov," informuje SHMÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok