PR správa

Detské jazykové tábory trochu inak...

PR
2.7.2020 15:51

Hoci leto 2020 bude z dôvodu koronavírusu mierne odlišné od tých predošlých, ani táto skutočnosť by vás a vaše deti nemala odradiť od zážitkov, ktoré sa práve počas letných mesiacov uchovávajú v pamäti človeka najdlhšie. Ak stále neviete, aký letný tábor zabezpečiť pre vašu ratolesť, máme pre vás jedinečný tip. Volis Academy, jazyková škola v centre Bratislavy organizuje už viac než dekádu denné a týždenné jazykové tábory pre deti vo veku od 7 do 14 rokov.

Detské jazykové tábory trochu inak...
SITA/AP (ilustračná fotografia)

„Kurzy v našej jazykovej škole sú vyhľadávané prevažne dospelými, avšak navštevuje ich aj mládež a študenti, ktorí potrebujú doučovanie anglického jazyka. Okrem jazykových táborov si v priebehu roka môžete zvoliť napríklad kurz angličtiny, nemčiny, španielčiny, ruštiny, taliančiny či kurz slovenčiny pre cudzincov,“ hovorí Peter Lisý, konateľ jazykovej školy.

Ako motivujete deti k učeniu počas horúcich letných dní?

„Výučba prebieha nenúteným spôsobom. Deti trávia dopoludnie v prostredí, ktoré je vzdialené od klasického školského. V učebniach neexistujú lavice, deti si s učiteľmi tykajú, cítia sa uvoľnene a jazyk sa učia formou hry. Vládne tu vskutku prázdninová atmosféra. Keďže ide o menšie skupiny, učiteľ má priestor venovať sa deťom aj individuálne. Navyše vo Volis Academy vyučujeme detskou priamou metódou, ktorá je zameraná špeciálne pre tento vek. Naša jazyková škola disponuje lektormi, ktorých práca s deťmi naozaj baví a ktorí absolvovali sériu animačných školení,” odpovedá Peter Lisý.

Ako prebieha denný jazykový tábor  v Bratislave?

"Dopoludnia patria výučbe detí v anglickom, nemeckom alebo španielskom jazyku v priestoroch Volis Academy. Obľúbenými sú najmä aktivity vo forme súťaží, kvízov, a iných hier, vďaka ktorým si deti upevňujú slovnú zásobu, ktorú sa naučili na hodinách. Popoludnia sú naopak sústredené mimo jazykovej školy a program je naozaj pestrý. Veľa času trávime v Prezidentskej záhrade. Podnikáme exkurzie do nevšedných miest, akými sú napríklad základňa Google, Fun Rádio, Televízia TA3, Pixel Federation, Aurelium, pekáreň či Bibiana, organizujeme kino aj bowling. Ozajstným zážitkom je Laser Game Aréna, virtuálna realita alebo Lanoland v lezeckom centre,“ vymenúva Peter Lisý.


"Mnohé z detí navštevujú naše jazykové tábory už niekoľko rokov, práve kvôli unikátnym zážitkom a dobrodružstvám. Jednu skupinu tvorí maximálny počet osem detí. Pod dohľadom skúsených lektorov je zabezpečený celodenný program, strava (desiata, obed, olovrant), pitný režim a učebné materiály. Každé dieťa dostane darček na pamiatku.“

Ako prebieha týždenný jazykový tábor v prírode?

"Týždenný anglický tábor organizuje Volis Academy každoročne ako jazykový pobyt v malebnom prostredí rekreačného strediska Prašník, približne 100 km od Bratislavy. V cene je zahrnuté ubytovanie na 7 nocí, strava 5x denne, pitný režim, učebné materiály a darček na pamiatku. Dopoludnia deti absolvujú výučbu anglického jazyka priamou metódou, v kombinácii so zábavnou formou English for Fun. Popoludní po odpočinku je zabezpečený animačný program, turistika na Malú a Veľkú Pec, bazén, výlet na farmu, športová olympiáda, vedomostné súťaže, kreatívne dielne, či tímové hry. Deti sa môžu tešiť aj na večerný program v podobe opekačky, alebo diskotéky v maskách, veľkej obľube sa teší aj Helloween party, Oscar, Story Night, či Ghost evening.“ dodáva Peter Lisý, konateľ jazykovej školy.

Mobil len na pol hodinu
"Po predchádzajúcich skúsenostiach s mobilnými telefónmi v detských táboroch sme sa rozhodli výrazne obmedziť používanie telefónu. Inak by ich deti, bohužiaľ, používali non-stop. Po dohode s rodičmi, deti pri registrácii odovzdávajú svoj telefón lektorom, a dostanú ho len na vymedzený čas,“ vysvetľuje Peter Lisý z Volis Academy. "Táto polhodina pevne stanovená lektorom je určená na to, aby mohli poslať textovú správu, zavolať domov a podobne. Deti sú nadšené a rodičia takýto prístup oceňujú. Okrem vymedzeného intervalu sa môžu plnohodnotne venovať  aktivitám v tábore, a nadväzovať priateľstvá, ktoré sú neopakovateľné a predovšetkým skutočné.“


Podrobnejšie informácie nájdete na  www.jazykove-prazdniny.sk

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok