Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung pridáva nový modelový rad SSD diskov s kapacitou až do 8 TB

Samsung pridáva nový modelový rad SSD diskov s kapacitou až do 8 TB
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung predstavil svoj najnovší modelový rad SSD diskov pre počítače. a svoju najnovšiu zostavu SSD diskov pre počítače. Nové úložiská 870 QVO SATA SSD si prinášajú kapacity od 1 TB až do 8 TB, čo z nich robí jedny z najpriestornejších SSD pre spotrebiteľov.

Nové úložné zariadenia sú druhou generáciou flash diskov QLC (quad-level cell) od spoločnosti Samsung, ktoré nasledujú po sérii 860 QVO, ktorá bola vydaná v roku 2018. K dispozícii budú štyri modely SSD diskov 870 QVO, možnosťami úložnej kapacity 1 TB, 2 TB, 4 TB a 8 TB. Kapacita 8 TB je pritom v súčasnosti vrcholom, kam sa môžu dostať spotrebiteľské SSD disky. K dispozícii sú síce už aj úložiská pre podniky a dátové centrá, ktoré majú kapacitu aj desiatky terabajtov, no to sa odráža aj na ich vysokej cene.

Spoločnosť Samsung vydáva novy modelový rad 2,5-palcových SSD diskov 870 QVO SATA SSD, s kapacitou až do 8 TB.

Všetky štyri modely SSD diskov 870 QVO majú sekvenčnú rýchlosť čítania až 560 MB / s a rýchlosti zápisu až 530 MB / s. Aby sa rýchlosť zápisu udržala čo najvyššia a konzistentná, spoločnosť Samsung tvrdí, že disky používajú technológiu s názvom Intelligent TurboWrite, ktorá dokáže upraviť veľkosť vyrovnávacej pamäte na základe toho, koľko miesta na disku sa dá stále použiť. Pre 1 TB model to môže byť až do 42 GB, zatiaľ čo pre zvyšné tri modely to môže byť až do 78 GB. Samsung tiež tvrdí, že 2,5-palcové disky 870 QVO majú v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi až 13-percentné zlepšenie svojej rýchlosti náhodného čítania.

Nový rad SSD diskov Samsung 870 QVO je už k dispozícii, s výnimkou 8 TB modelu, ktorý bude uvedený na trh neskôr. Ceny sa začínajú od 129,99 dolárov za 1 TB model, 249,99 dolárov za 2 TB model a 499,99 dolárov za 4 TB model. Cena 8 TB modelu zatiaľ nebola stanovená.

Spoločnosť Samsung vydáva novy modelový rad 2,5-palcových SSD diskov 870 QVO SATA SSD, s kapacitou až do 8 TB.