Nebola by iná možnosť. Kollár pohrozil odchodom svojej strany

TA3 TASR
1.7.2020 13:52

Šéf parlamentu Boris Kollár pripustil, že pre kauzu jeho diplomovej práce by mohlo hnutie Sme rodina, ktorého je predsedom, odísť aj z vládnej koalície. Hovoril o tom pred rokovaním poslaneckého klubu SaS, kde mal odpovedať na otázky. Ak by musel odísť z postu predsedu parlamentu, zrejme by podľa svojich slov nemalo hnutie inú možnosť ako odchod z koalície. Zdôraznil, že nemieni nikoho vydierať.

S poslancami Za ľudí sa nestretne

Kollár pred rokovaním povedal, že bude odpovedať na otázky. "Už nemám nič iné povedať, len to, čo som povedal," zdôraznil. Neuviedol, akú zodpovednosť by vyvodil, ak by neodišiel z postu predsedu parlamentu. Potvrdil, že je v hre aj odchod z koalície. "Ja nemám inú možnosť, len odísť z vlády, ja nemôžem odísť len z postu predsedu parlamentu. Ja nikoho nevydieram, všetko je v poriadku, idem sa porozprávať s kolegami," doplnil.

Kollár pred novinármi zopakoval, že svoju prácu napísal v súlade so zákonom. V pondelok sa stretol s poslancami za OĽANO. S poslancami strany Za ľudí, ktorí ho vyzvali na odchod z funkcie, sa podľa svojich slov nebude stretávať. Poslanec Ondrej Dostál (SaS) mal v úmysle Kollárovi zopakovať, že má odísť z postu. "Nemám nástroj, ako by som donútil Borisa Kollára, aby odstúpil. V každom prípade mu to chcem dnes povedať," dodal pred novinármi Dostál.

"Nejaká" zodpovednosť

Klub mal v pláne podľa poslanca za SaS Mariána Viskupiča vyzývať Kollára na vyvodenie "nejakej" zodpovednosti. Kollárovu kauzu považuje za problém. "Duševné vlastníctvo si vyžaduje úplne rovnakú ochranu ako akékoľvek iné vlastníctvo," povedal s tým, že plagiátorstvo či kompiláty to nabúravajú.

Kollár v minulom týždni vyhlásil, že svoj magisterský titul získal legálne a že sa nemá za čo ospravedlňovať. V politike titul nemieni viac používať, aby nedával nikomu zámienku na útoky na koalíciu. Podľa medializovaných informácií mal šéf parlamentu vo svojej záverečnej práci skopírovať niekoľko strán z publikácie svojho školiteľa, pod ktorého vedením diplomovku písal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok