Od nadávok prešiel dôchodca k útoku. Polícia rieši konflikt v DSS

TA3 TASR
1.7.2020 11:30

Polícia v Medzilaborciach rieši prípad napadnutia v jednom z miestnych domovov sociálnych služieb. Útočníkom i napadnutým boli jeho klienti, seniori. O konflikte, pri ktorom došlo k ublíženiu na zdraví, informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Od nadávok prešiel dôchodca k útoku. Polícia rieši konflikt v DSS
SITA/Branislav Bibel (ilu)

K útoku na 77-ročného muža malo dôjsť 11. júna krátko po obede, keď iný, 75-ročný klient vybehol zo svojej izby a začal mu vulgárne nadávať. Dôvodom konfliktu malo byť, že starší z mužov chcel premiestniť stôl, ktorý nebol na pôvodnom mieste.

"Útočník vychádzkovou palicou udrel muža po ruke. Napadnutý muž podľa odborného lekárskeho vyjadrenia  utrpel stredne ťažké zranenie, zlomeninu vretennej kosti pravého predlaktia," priblížila Ligdayová s tým, že seniorovo zranenie si vyžiada dobu liečenia 38 až 40 dní. Polícia útočníka obvinila z prečinu ublíženia na zdraví spáchaného v súbehu s prečinom výtržníctva. "Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky," uzavrela hovorkyňa. Obvinený je stíhaný na slobode.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok