Hostina na moste. V Prahe sa lúčili s krízou pri polkilometrovom stole

TA3 TASR
1.7.2020 07:40

Na pražskom Karlovom moste sa konala veľkolepá hostina, ktorá mala byť podľa jej organizátorov akousi symbolickou rozlúčkou s koronakrízou, informoval portál iDNES.cz. Za približne polkilometrový stôl si tam večer mohli sadnúť Pražania i turisti, ktorí si priniesli vlastné občerstvenie. Miest na sedenie bolo približne 2000.

Hostina na moste. V Prahe sa lúčili s krízou pri polkilometrovom stole
SITA/AP

Usporiadatelia akcie s bezplatným vstupom, ktorú si všimli aj svetové agentúry Reuters či AFP, dohliadali na počet účastníkov a posadiť sa k stolu umožňovali spravidla len vopred registrovaným. Niekoľko miest však bolo vyhradených aj pre okoloidúcich, píše iDNES.cz. Hostinu zorganizoval český spolok Piána na ulici spoločne s mestskou časťou Praha 1. Jej konanie podporilo tiež vedenie pražského magistrátu.

"Chceme vyslať signál, že sa tu opäť žije, a tešíme sa na všetkých slušných návštevníkov Prahy, ktorí prídu za jej krásami," povedal podľa servera Novinky.cz na margo slávnosti ešte pred jej začiatkom starosta Prahy 1 Petr Hejma. Zmyslom hostiny mala byť podľa organizátorov symbolická rozlúčka s uplynulým neľahkým obdobím koronakrízy, ale aj privítanie prázdnin.

Most v tomto smere slúžil podľa Ondřeja Kobzu zo spolku Piána na ulici ako symbol prepojenia i obnovenia vzájomnej dôvery medzi ľuďmi. Starosta Hejma ešte pred podujatím informoval, že pôjde o výlučne jednorazovú akciu, ktorú bolo možné podľa jeho slov zorganizovať "len vďaka tejto celkom výnimočnej situácii, že bol Karlov most takmer prázdny".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok