Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Notebook CrowPi2 funguje ako mobilná vzdelávacia platforma STEAM

Notebook CrowPi2 funguje ako mobilná vzdelávacia platforma STEAM
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojár hardvérových a vzdelávacích produktov s otvoreným zdrojovým kódom, spoločnosť Elecrow, predstavila robustný notebook CrowPi2. Ten je založený na počítačovej doske Raspberry Pi a pod jeho odnímateľnou klávesnicou sa ukrýva vzdelávacie laboratórium STEAM.

STEAM je skratka pre vedu, techniku, inžinierstvo, umenie a matematiku (Science, Technology, Engineering, the Arts and Mathematics). Ide o cieľovo orientovaný vzdelávací systém, ktorý podporuje nezávislé myslenie, rozvíja zručnosti v riešení problémov v reálnom svete a podporuje tímovú prácu. Nový notebook CrowPi2, ktorý má rozmery 291 x 190 x 46 mm a váži 1,3 kg, pritom môže slúžiť ako prenosné vzdelávacie laboratórium STEAM alebo funguje ako klasický notebook alebo oboje.

Vzdelávacia platforma STEAM v podobe notebooku Elecrow CrowPi2.

QWERTY klávesnica sa môže vybrať z rámu notebooku CrowPi2 a dá sa použiť ako bezdrôtové vstupné zariadenie pre 11,6-palcový IPS displej s rozlíšením 1 920 x 1 080. Po jej odobratí odhalí projektovú dosku STEAM, v ktorej sa nachádza 22 senzorov, palcový joystick, odkrytá hlavička GPIO z Raspberry Pi, LCD displej, matica s RGB LED diódami a ďalšie technológie, pomocou ktorých môže používateľ experimentovať s hardvérovou elektronikou a programovaním.

Cieľom je, aby sa učenie stalo zábavným a pútavým. Zahrnutých je viac ako 70 vyučovacích hodín v programovacích jazykoch Scratch, Python, umelej inteligencii, spolu s viac ako 30 projektmi a hrami, ako je napríklad Minecraft.

Vzdelávacia platforma STEAM v podobe notebooku Elecrow CrowPi2.

V strede horného rámu displeja notebooku sa nachádza 2-megapixelový webová kamera a mikrofón. Notebook disponuje stereofónnymi reproduktormi a 3,5 mm jack konektorom pre pripojenie slúchadiel. Zahrnutá je aj bezdrôtová myš pre používateľov, ktorým nevyhovuje trackpad na klávesnici. V tele notebooku je priestor pre inštaláciu diskového úložného priestoru, powerbanky alebo iných komponentov. Pre zlepšenie zážitku zo štúdia sa dodáva aj krokový motor, mini ventilátor, RFID karta a štítok, infračervené diaľkové ovládanie a ďalšie príslušenstvo.

Vzdelávacia platforma STEAM v podobe notebooku Elecrow CrowPi2 sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Základný model bez integrovanej počítačovej dosky Raspberry Pi je ponúkaný za 1 310 HKD (približne 150 EUR). Model s integrovaným Raspberry Pi 4, spolu so štartovacím balíčkom, stojí od 1 853 HKD (okolo 212 EUR). Ak všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy by mali byť dodávané v už priebehu augusta.

Vzdelávacia platforma STEAM v podobe notebooku Elecrow CrowPi2.