Ministri prázdninovať nebudú, venovať sa majú kurzarbeitu i vede

TA3 SITA
29.6.2020 09:49

Členovia vlády by mali pracovať aj v lete. Vyplýva to z Plánu práce vlády SR na II. polrok 2020, ktorý úrad vlády predložil do medzirezortného pripomienkového konania.

Ministri prázdninovať nebudú, venovať sa majú kurzarbeitu i vede
SITA/Úrad vlády SR

V júli by sa mali ministri zaoberať aktualizáciou rámca na hodnotenie verejných investičných projektov, v auguste zase napríklad polročným hodnotením plnenia rozpočtu alebo koncepciou zavedenia skrátenej pracovnej doby, takzvaného kurzarbeit. V druhej polovici roka by mal minister školstva Branislav Gröhling predložiť niekoľko materiálov týkajúcich sa vedy, napríklad cestovnú mapu výskumných infraštruktúr či návrh programov Agentúry na podporu výskumu a vývoja, ktoré budú zamerané na posilnenie účasti SR v európskych projektoch. Minister hospodárstva Richard Sulík má informovať o stave výstavby 3. a 4. bloku jadrovej elektrárne v Mochovciach.

Ku koncu roka plánuje ministerstvo životného prostredia pod vedením Jána Budaja predložiť akčný plán boja proti environmentálnej kriminalite na najbližších päť rokov, koncepciu ochrany prírody, biodiverzity a krajiny do roku 2030 či stratégiu na zlepšenie kvality ovzdušia. Úrad vlády by mal zase predstaviť Národný protikorupčný program.

Z dielne ministerstva kultúry Natálie Milanovej by mal vzísť akčný plán k stratégii ochrany pamiatkového fondu. Ministri by sa tiež mali zaoberať napríklad celoštátnou stratégiou rovnosti žien a mužov a rovnosti príležitostí, návrhom zásad na komplexné riešenie problematiky majetkových priznaní, koncepciou dlhodobej zdravotno-sociálnej starostlivosti či stratégiou pre integráciu Rómov do roku 2030.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok