Budaj zhodnotil prvých 100 dní. Ide mu o obnovu autority

TA3 TASR
26.6.2020 12:24

Základným cieľom ministra životného prostredia Jána Budaja počas jeho prvých 100 dní vo funkcii bolo obnoviť autoritu ochrany životného prostredia. Uviedol to vo svojom hodnotení na tlačovej konferencii.

"Za 100 dní som sa snažil zastaviť dlhoročný úpadok slovenskej prírody, biodiverzity a hodnôt, ktoré na Slovensku máme. To, že je ochrana prírody slabá, ukazujú porušenia a pokuty, ktoré nám hrozia od Európskej únie a ktoré sme zdedili po predošlých vládach," povedal Budaj.

Pripomenul tiež, že rezort musel z dôvodu šírenia ochorenia COVID-19 podať sériu zákonov, ktoré odďaľovali termíny a povinnosti. Posunutý bol aj termín zavedenia zálohovania PET fliaš a plechoviek z roku 2022 na rok 2023. Budaj však deklaruje, že zálohovanie podporuje a jeho zavedenie posunie späť na rok 2022. Zároveň chce vrátiť zákon opravený.

Pri hodnotení Budaj spomenul výmenu viacerých vedúcich na ministerstve, v príspevkových organizáciách a štátnych podnikoch, riešenie skládok na východe Slovenska aj v okolí Bratislavy, zonáciu Muránskej planiny, envirokriminalitu v cementárni v obci Rohožník v okrese Malacky či zavedenie zelenej linky na nahlasovanie podozrení z envirokriminality. Slovensko sa tiež ako jediná krajina V4 pripojila k zelenej obnove Európy, podotkol Budaj.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok