Prípadov bude v Čadci a okolí viac, tvrdí ÚVZ. Ohniská monitorujú

TA3 SITA
25.6.2020 13:47

Úrad verejného zdravotníctva predpokladá, že počet potvrdených prípadov koronavírusu bude v Čadci a okolí ešte narastať. Ohniská nákazy vo svojej územnej pôsobnosti Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Čadci identifikoval a monitoruje ich.

Prípadov bude v Čadci a okolí viac, tvrdí ÚVZ. Ohniská monitorujú
SITA/AP (ilu)

RÚVZ v Čadci nárast počtu nových prípadov očakával, pretože hygienici aktívne vyhľadávajú osoby, ktoré prišli do kontaktu s potvrdenými prípadmi ochorenia Covid-19 a dávajú ich testovať. "Veľká časť pozitívnych prípadov je v epidemiologickej súvislosti s počiatočnými potvrdenými prípadmi ochorenia Covid-19 a zväčša sú to rodinné kontakty. Zaznamenané sú však aj importované prípady zo zahraničia," uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková.

V ohniskách nákazy hygienici odoberajú vzorky na diagnostiku ochorenia Covid-19, preto úrad predpokladá, že počet potvrdených prípadov sa bude v regióne zvyšovať. K 25. júnu eviduje RÚVZ v Čadci celkovo 25 potvrdených prípadov koronavírusu.

Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu v regióne RÚVZ v Čadci neodporúča konanie hromadných podujatí v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto. Farské úrady týchto okresov boli usmernené pri plnení aktuálne platných opatrení Úradu verejného zdravotníctva. Vybrané výchovno-vzdelávacie zariadenia v Čadci a v Krásne nad Kysucou sú z preventívnych dôvodov zatvorené.

Ako dodala hovorkyňa ÚVZ SR, odborní pracovníci príslušných regionálnych úradov verejného zdravotníctva zabezpečili v prípade potvrdených prípadov ochorenia Covid-19 všetky potrebné protiepidemické opatrenia. Pri potvrdených prípadoch vykonávajú epidemiologické vyšetrovanie a pri úzkych kontaktoch nariadili domácu izoláciu a testovanie na ochorenie Covid-19.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok