Premiér sa stretol s nakazeným Djokovičom, do karantény nechce

TA3 TASR
24.6.2020 13:06

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič vyhlásil, že nepôjde do karantény, aj keď sa pred pár dňami nakrátko stretol s tenistom Novakom Djokovičom, ktorý bol v utorok pozitívne testovaný na Covid-19.

Premiér sa stretol s nakazeným Djokovičom, do karantény nechce
SITA/AP

Vo vyhlásení chorvátskeho úradu verejného zdravotníctva sa uvádza, že Plenkovič nemá povinnosť podstúpiť karanténu, pretože sa nejednalo o blízky kontakt a riziko prenesenia nákazy bolo vzhľadom na krátke trvanie jeho stretnutia s Djokovičom iba minimálne.

Pozitívny test mali aj ďalší traja hráči, ktorí sa zúčastnili na exhibičnom turnaji organizovanom práve Djokovičom. Plenkovič navštívil turnaj v chorvátskom Zadare iba deň predtým, ako bol zrušený v dôsledku pozitívneho testu bulharského tenistu Grigora Dimitrova.

Výsledok Plenkovičovho testu na ochorenie Covid-19 bol síce v pondelok negatívny, no po tom, ako bol v utorok pozitívne testovaný aj samotný Djokovič, opozícia ešte ráznejšie žiadala premiéra, aby podstúpil karanténu. Avšak Plenkovič uviedol, že sa ničoho neobáva, pretože jeho stretnutie s tenistom trvalo len približne tri minúty. "Podľa definície, ktorá popisuje, čo presne je blízky kontakt, toto blízky kontakt nebol a všetko je preto v poriadku," povedal Plenkovič.

Chorvátsky prezident zároveň argumentuje, že opoziční politici požadujú jeho odchod do karantény len preto, aby sa vyhli konfrontácii s ním v televíznych debatách pred nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami. Tie sa v Chorvátsku majú konať 5. júla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok