Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MeloQuest mení učenie hry na klavír na zábavné herné dobrodružstvo

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Naučiť sa hrať na klavír nebýva jednoduché a najmä pre deti to môže byť aj trochu nudná záležitosť. No udržať ich záujem a motiváciu by teraz mohli namiesto učiteľa pomáhať technológie. Spoločnosť MeloQuest totiž vytvorila mobilnú dobrodružnú hru, ktorá je navrhnutá práve pre tento účel.

Mobilná dobrodružná hra nesie názov Keys & Kingdoms a je zameraná pre deti vo veku od 7 do 15 rokov. Interaktívnym spôsobom pritom učí študentov, ako zahrať na klavíri populárne skladby a rozvíja ich techniku a zručnosti tým, ako prechádzajú rôznymi úrovňami mobilnej hry. Do učenia sa môžu pustiť aj úplní začiatočníci bez predchádzajúcich skúseností, pričom hra sa prispôsobuje úrovni schopností hráča tak, aby sa mohol učiť vlastným tempom.

Mobilná hra pre zábavnú výučbu hry na klavír Keys & Kingdoms.

Keys & Kingdoms v súčasnosti obsahuje stovky vopred načítaných skladieb a rodičom zasiela týždenné štatistiky na e-mail, aby mohli sledovať progres svojho dieťaťa. Spoločnosť MeloQuest predáva aj prenosné MIDI klávesy typu plug-and-play pre pripojenie sa k mobilnému zariadeniu, na ktorom je hra spustená, no nie je špeciálne potrebná. To čo sa dieťa naučí v hre, tak môže preniesť na skutočný nástroj.

Mobilná hra pre zábavnú výučbu hry na klavír Keys & Kingdoms je k dispozícii bezplatne na stiahnutie pre zariadenia PC, Mac a iOS. Verzia pre operačný systém Android by mala byť tiež čoskoro dostupná. V základnej verzii je však hra obmedzená na menšiu oblasť. Aby ste mohli odomknúť celú hru, musíte platiť mesačný predplatné vo výške 9,99 dolárov.

Mobilná hra pre zábavnú výučbu hry na klavír Keys & Kingdoms.