Vojak vyznával lásku jedinej prezidentovej dcére. Prišli si poňho

TA3 TASR
22.6.2020 10:13

Sýrske úrady minulú sobotu zadržali vojaka sýrskej armády, ktorý na internete vyznával lásku jedinej dcére prezidenta Bašára Asada, 16-ročnej Zajn.

Vojak vyznával lásku jedinej prezidentovej dcére. Prišli si poňho
SITA/AP (ilu)

Vojak, označovaný ako Jazan Sultání, začal minulý týždeň na internete videá a odkazy určené pre Zajn Asadovú, v ktorej jej vyznával lásku, žiadal jej otca o jej ruku a sľuboval jej oddanosť až do smrti. Vojakove aktivity na internete vyvolali v Sýrii rozruch: kým časť diskutérov ho podporovala a nabádala, aby vytrval vo svojej láske, iní ho varovali pred dôsledkami jeho opovážlivosti a pred zahrávaním sa s Asadovcami.

Nemenovaný sýrsky bloger tak napr. napísal, že "boli aj iní, ktorí na sociálnych médiách prišli so svojimi skromnými žiadosťami (k Asadovi) a odvtedy ich tu už viac nevídame. Podľa môjho názoru ste veľmi blízko k červenej čiare".

Minulú sobotu niekto, kto sa označil za vojakovho brata, zverejnil na konte Jazana Sultáního na sieti Facebook príspevok, v ktorom tvrdil, že Jazan bol zatknutý a zbitý. Ďalšie správy uverejnené odvtedy na Sultáního konte požadujú, aby americký prezident Donald Trump dal zavraždiť Bašára Asada a aby bol "hrdina Jazan" prepustený na slobodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok