Hotely zívali prázdnotou. Zverejnili, ako klesla návštevnosť

TA3 TASR SITA
22.6.2020 09:23

Hotely, penzióny a ďalšie ubytovacie zariadenia na Slovensku mali v apríli len zlomok hostí v porovnaní s aprílom 2019, väčšinou to boli kúpeľní návštevníci či študenti zo zahraničia. Návštevnosť týchto zariadení medziročne klesla o 98,5 %. Informoval o tom v pondelok štatistický úrad.

Počet návštevníkov v ubytovacích zariadeniach cestovného ruchu na Slovensku sa v apríli medziročne prepadol o 98,5 %. Dôvodom boli opatrenia proti koronavírusu, keď museli byť prevádzky uzatvorené. Počet návštevníkov vo štvrtom mesiaci dosiahol 6 702, v tom istom mesiaci pred rokom ich bolo 442-tisíc a v roku 2018 takmer 401 tisíc. Ako v pondelok informoval štatistický úrad, hostia strávili v hoteloch, penziónoch a ďalších ubytovacích zariadeniach 35 398 nocľahov, ich počet klesol o 96,9 %.

"Cestovný ruch patrí medzi najviac zasiahnuté odvetvia ekonomiky opatreniami prijatými proti šíreniu ochorenia COVID-19. Vývoj ubytovacej štatistiky cestovného ruchu bol preto v apríli veľmi špecifický," uviedol ŠÚ. "Takmer úplné uzatvorenie prevádzok a radikálne obmedzenia cestovania na národnej, ale aj medzinárodnej úrovni viedlo k poklesu návštevnosti aj prenocovaní o takmer 100 %," priblížili štatistici.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok