Žilinu a okolie zasiahol silný dážď, vyhlásili 3. povodňový stupeň

TA3 TASR SITA
18.6.2020 17:34

Mesto Žilina vyhlásilo po prívalových zrážkach od 14.00 h tretí stupeň povodňovej aktivity. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka je najkritickejší stav v mestských častiach Vranie, Budatín a Považský Chlmec. Po prívalovom daždi v Žilinskom kraji zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči okrem Žiliny aj v obci Oravské Veselé v okrese Námestovo.

Žilinu a okolie zasiahol silný dážď, vyhlásili 3. povodňový stupeň
facebook.com/prezidiumhazz (ilu)

"Následky povodne dobrovoľní hasiči mesta v spolupráci s Hasičským a záchranným zborom odstraňujú aj v meste Žilina. Vedenie mesta aktuálne koordinuje záchranné a zabezpečovacie práce v dotknutých častiach. Situáciu monitorujeme na celom území Žiliny a budeme o nej priebežne informovať," doplnil Miškovčík.

Podľa riaditeľa Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline Jaroslava Kapusniaka mali v Žiline najviac práce v mestských častiach Vranie, Považský Chlmec, v meste na uliciach Kamenná a Bôrická cesta. "Na Kamennej ulici museli hasiči vytlačiť z vody tri autá, v Považskom Chlmci a na Bôrickej ceste odstraňujú vodu zo zatopených pivníc," uviedol Kapusniak.

Na viacerých miestach v Žiline kolabovala doprava. Pod vodou bola napríklad Kamenná ulica, ulica Vojtecha Spanyola bola neprejazdná. V centre mesta sa vylial potok Všivák a zaplavil parkovisko pri čerpacej stanici pohonných hmôt na Bôriku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok