Paška Sulíka pre obvinenia z podvodu žalovať neplánuje

TA3
29.4.2012 09:59

Predseda parlamentu Pavol Paška neuvažuje nad tým, že by lídra SaS žaloval na súde pre obvinenia z falšovania parlamentných listí. „Pán Paška sa venuje svojej práci a nad takéto veci sa vie povzniesť,“ povedal pre agentúru SITA Paškov hovorca Pavel Chovanec.

Paška Sulíka pre obvinenia z podvodu žalovať neplánuje
SITA

Sulík z podvodu Pašku obvinil v utorok keď vyhlásil, že predseda parlamentu úmyselne zmenil termín doručenia novely Obchodného zákonník do parlamentu z18. na 17. apríla, aby sa o ňom mohlo rokovať už na najbližšej schôdzi parlamentu. Paška to odmietol s tým, že svoje slová podoprel výpisom z Centrálneho elektronického registra a pečiatkou z parlamentnej podateľne, ktoré ako termín doručenia uvádzajú 17. apríl. Sulík tieto argumenty neuznáva s tým, že preňho ako poslanca je určujúca notifikácia, ktorú členom parlamentu automaticky rozosiela parlamentný informačný systém.

Poslanci za Smer-SD Maroš Kondrót a Andrej Kolesík chcú zmienenou novelou presadiť, aby o podávaní návrhov na zmenu regulovaných cien nerozhodovalo predstavenstvo, ale valné zhromaždenie regulovaného subjektu. Znamenalo by to, že návrh na úpravu cien plynu v SPP by neschvaľovalo predstavenstvo, kde má väčšinu minoritný akcionár, ale valné zhromaždenie, ktoré ako väčšinový akcionár kontroluje štát. O novele bude napriek Sulíkovým protestom parlament zrejme rokovať na druhej schôdzi, ktorá sa začne v stredu 2. mája.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok