Nové prípady sú najmä zo Spiša, prijali okamžité opatrenia

TA3 TASR SITA ČTK
17.6.2020 13:08

Na Slovensku máme stále dobrú bilanciu, počet aktívnych prípadov klesol pod sto a nemáme žiadnych hospitalizovaných. Najnovšie máme deväť nových nakazených. V Číne sa však situácia opäť dramatizuje. V Pekingu pribúdajú prípady, rušia sa lety a zatvárajú školy. Udalosti okolo koronavírusu sme s vami opäť sledovali online.

Nové prípady sú najmä zo Spiša, prijali okamžité opatrenia
SITA/AP

Online článok ku koronavírusu sme ukončili. Viac informácií sa dozviete aj v našej špecializovanej sekcii.

0:30 Futbalové ME pre pandémiu zrušili, no fanúšikovia sa môžu tešiť na iný atraktívny turnaj.

0:05 Pre pandémiu koronavírusu budú veľké podujatia v Nemecku zakázané namenej do konca októbra. Oznámila to kancelárka Angela Merkelová po rokovaní s premiérmi jednotlivých spolkových krajín.

23:40 Európska komisia predstavila európsku stratégiu na urýchlenie vývoja, výroby a nasadenia vakcín proti ochoreniu COVID-19. Účinná a bezpečná vakcína proti koronavírusu je podľa komisie najlepším spôsobom, ako natrvalo ukončiť túto pandémiu.

"Kľúčovým faktorom je pritom čas. Čím skôr vakcínu vynájdeme, tým viac životov a živobytí zachránime a ušetríme miliardy eur," konštatuje.

23:20 V hre tak môže byť aj rušenie nadbytočných pracovných miest.

23:00 Slovenské zdravotníctvo je v rámci pandémie pripravené odolávať aj ďalším vlnám. Zhodnotil do minister zdravotníctva Marek Krajčí v nadväznosti na to, že vo svojej pozícii bude onedlho 100 dní. Ako uviedol, na post ministra zdravotníctva nastupoval v situácii, keď mu to nikto nezávidel. V rezorte ho čakalo síce veľa odhodlaných ľudí, ale zároveň veľké množstvo problémov.


22:40 Európska komisia si chce prvýkrát v histórii sama požičať obrovskú sumu peňazí – 750 miliárd eur na pomoc členským ekonomikám. V najbližších mesiacoch sa majú lídri krajín dohodnúť na spôsobe prerozdelenia týchto peňazí, ich využití, ale aj následnom splácaní. Viaceré krajiny majú k tomuto plánu vážne výhrady, slovenská vláda s ním súhlasí.

22:20 Švédsko s platnosťou od 30. júna zruší odporúčania necestovať do zahraničia, ak to nie je nevyhnutné, pre 11 európskych krajín. Oznámilo to tamojšie ministerstvo zahraničných vecí. Zmeny sa týkajú nasledovných krajín: Belgicko, Chorvátsko, Francúzsko, Grécko, Island, Luxembursko, Portugalsko, Slovinsko, Španielsko, Švajčiarsko a Taliansko.

22:00 Nemecké úrady zaznamenali 657 nových prípadov koronavírusu súvisiacich s veľkou baliarňou mäsa v meste Rheda-Wiedenbrück. Predstavitelia západného okresu Gütersloh uviedli, že celkovo v závode firmy Tönnies otestovali na nový vírus pozitívne už 983 zamestnancov, zatiaľ čo 326 testov bolo negatívnych.

21:40 Na prejazd územím Maďarska nie je potrebné povolenie a občania SR môžu na územie vstúpiť bez povinnosti predloženia negatívneho testu na COVID-19 alebo karantény. Informoval tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.

"Cestný tranzit slovenských občanov alebo občanov Európskeho hospodárskeho priestoru, ktorí majú trvalý alebo prechodný pobyt na území SR, cez územie Maďarska nie je viazaný na žiadne povolenie či potvrdenie vydané maďarským policajným orgánom, t. j. môžu tranzitovať cez územie Maďarska a späť do SR," spresnil tlačový odbor.

21:15 Nemecko si na boj s koronakrízou plánuje požičať rekordných vyše 218 miliárd eur. Potvrdila to vláda v Berlíne, ktorá schválila ďalšiu pôžičku v hodnote 60 miliárd. Tou sa objem financií určených na záchranu ekonomiky zvýšil na spomínanú sumu. Návrh zmeneného rozpočtu musí ešte schváliť parlament.

20:50 Mesto Petrozavodsk na severozápade Ruska je ďalším z miest a regiónov, kde v obave z druhej vlny epidémie zrušili vojenskú prehliadku pri príležitosti 75. výročia víťazstva nad fašizmom. Pôvodne sa mala konať 9. mája, ale pre epidémiu bola preložená na 24. júna, no ani v tomto termíne sa neuskutoční. Aj v náhradnom termíne slávnostné vojenské prehliadky zrušilo alebo odložilo už 16 miest a šesť regiónov.

20:25 Pozrite si prehľad najdôležitejších udalostí dňa.

20:00 Počet obetí nákazy spôsobenej koronavírusom prekročil v stredu vo Veľkej Británii hranicu 42.000. Na pravidelnom brífingu to oznámil britský minister kultúry Oliver Dowden, informovala spravodajská televízia Sky News.

Za posledných 24 hodín pribudlo v krajine 184 úmrtí, čím sa ich počet zvýšil na 42.153. Minister taktiež oznámil, že celkový počet vykonaných testov je 7.121.976. Ďalších 140.359 ľudí bolo otestovaných do stredy rána.

19:40 Pozrite si príbeh Jozefa Janigu, ktorý je riaditeľom HZS. Ako záchranár je zvyknutý na rizikové situácie, no so situáciou, ktorú priniesol koronavírus, sa museli aj s ostatnými záchranármi vyrovnať. Povedal nám viac aj o tom, ako postupovali pri zásahoch počas pandémie.

19:15 Veľkí producenti ropy v máji výrazne obmedzili ťažbu v rámci koordinovanej snahy o podporu cien, ktoré sa pre koronakrízu prudko prepadli, ukázala zverejnená správa Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC).

Skupina OPEC+ sa v apríli dohodla na obmedzení produkcie od 1. mája celkovo o 9,7 milióna barelov denne s platnosťou do konca júna. Na ďalšom krízovom zasadnutí konanom tento mesiac sa ministri skupiny dohodli na predĺžení platnosti dohody do konca júla.

18:50 Pozrite si tlačovú besedu ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina) a poslankyne Petry Krištúfkovej (Sme rodina). Petra Krištúfková bude novou splnomocnenkyňou vlády pre podporu rodiny a sociálnu pomoc. Ide o nový post, ktorý vznikne na návrh ministra práce Milana Krajniaka. Vláda okrem toho schválila, že zamestnávatelia a samostatne zárobkovo činné osoby dostanú ďalší odklad platenia poistného za mesiac jún.

18:25 Český prezident Miloš Zeman sa nezúčastní na vojenskej prehliadke v Moskve, ktorá sa uskutoční 24. júna pri príležitosti 75. výročia konca druhej svetovej vojny v Európe. Dôvodom sú opatrenia týkajúce sa pandémie. Zemana neúčasť síce mrzí, avšak vzhľadom na aktuálnu pandémiu COVID-19 do ruskej metropoly neodcestuje.

18:00 Povedal to v súvislosti s nárastom nových prípadov s potvrdeným ochorením COVID-19.

17:35 Tenisová sezóna bude po pandémii koronavírusu pokračovať od začiatku augusta. Prvý turnaj WTA sa uskutoční od 3. augusta v Palerme, ATP reštartuje ročník 14. augusta vo Washingtone. Grandslamový US Open je naplánovaný na 31. augsuta-13. septembra. Roland Garros by sa mal uskutočniť od 27. septembra do 11. októbra.

17:10 S analytikom Martinom Regulim sme sa rozprávali o tom, prečo naše firmy čoraz menej vedia konkurovať okolitým krajinám.

16:58 Situácia v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu v okolitých krajinách je relatívne stabilizovaná. Výnimkou sú podľa ministra Krajčího Ukrajina a Poľsko.

Krajčí poukázal na to, že v susednej v Českej republike za posledných pár dní evidujú len mierny vzrast počtu prípadov. Veľmi dobrá situácia je podľa šéfa rezortu zdravotníctva v Maďarsku a v Rakúsku. Prípadov je v týchto krajinách podľa jeho slov "úplné minimum". Myslí si, že cestovať tam je relatívne bezpečné. Voľný režim na hraniciach je podľa jeho slov úplne opodstatnený.

16:56 Poslanci švédskeho parlamentu si v stredu uctili viac ako 5 000 ľudí, ktorí v krajine zomreli v dôsledku ochorenia COVID-19. Vlajky pred budovou Riksdagu viali na ich počesť na pol žrde, zatiaľ čo sa vo vnútri konalo 15-minútové smútočné podujatie, ktoré poslanci začali minútou ticha.

16:40 Pol milióna stredoškolákov po celom Taliansku absolvovalo záverečné skúšky. Boli však iné, na aké sú študenti väčšinou zvyknutí. Pre stále pretrvávajúce nebezpečenstvo šírenia nákazy zaviedli školy prísne hygienické opatrenia.

16:30 Európska komisia predstavila novú stratégiu pre urýchlenie vývoja, výroby a distribúcie vakcíny proti novému koronavírusu. Zároveň zdôraznila, že účinná očkovacia látka je najlepším riešením, ako zachrániť životy ľudí, pracovné príležitosti a miliardy eur.

16:14 Švédsko, ktoré si získalo globálnu pozornosť liberálnejším prístupom k opatreniam proti šíreniu nového koronavírusu, oznámilo v stredu prekročenie hranice 5000 úmrtí na ochorenie Covid-19. Vo Švédsku dosiaľ zaznamenali 5041 úmrtí, nákazu potvrdili v celkovo 54.562 prípadoch.

15:53 V rezidencii ruského prezidenta Vladimira Putina mimo Moskvy nainštalovali v súvislosti s pandémiou špeciálny dezinfekčný tunel. Rovnaké dve zariadenia priniesli aj do Kremľa. Pre agentúru AP to v stredu potvrdil politikov hovorca Dmitrij Peskov.

15:48 Vo štvrtok Igor Matovič absolvuje prvé kolo rokovaní predsedov vlád 27 štátov EÚ o viacročnom finančnom rámci na roky 2021 - 2027. Uviedol to minister zahraničných vecí Ivan Korčok po rokovaní vlády s tým, že nepredpokladá, že by rokovanie mohlo priniesť finálnu dohodu.

15:36 Budúci týždeň by malo byť spustené preplácanie nájmov. Po rokovaní vlády to uviedol minister hospodárstva Richard Sulík. Posun nastal zo strany Európskej komisie, ktorá schválila potrebné zmeny v schéme pomoci. "Včera bola schválená schéma Európskej komisie, čiže budúci týždeň dôjde k začatiu vyplácania nájmov," povedal Sulík.

15:19 Pozrite si tlačovú besedu ministra zdravotníctva po rokovaní vlády.

15:04 Krajčí varoval, že situácia na Ukrajine je veľmi vážna. Problémy však podľa neho pretrvávajú aj v Poľsku, takže občania by si mali pri styku s občanmi Poľska alebo pri cestách do tejto krajiny dávať pozor.

14:58 "Treba povedať, že sa očakávalo, že pozitívne prípady pribúdať budú," povedal v úvode tlačovej besedy minister zdravotníctva Marek Krajčí. "Z deviatich pozitívne nakazených len dvaja žili na Slovensku," povedal Krajčí o najnovších prípadoch, ktoré u nás pribudli počas uplynulého dňa. Ostatné prípady boli podľa neho importované z krajín, ktoré nie sú bezpečné, konkrétne z Británie a z Ukrajiny. Krajčí apeloval, aby občania, ktorí prichádzajú z rizikových krajín, boli zodpovední a dodržiavali karanténu.

14:47 Ministerstvo zahraničných vecí dáva na svojom Facebooku do pozornosti web reopen.europa.eu, kde nájdete informácie o cestovaní. Ďalšie informácie nájdete aj na webe ministerstva.

14:28 Užívanie nelegálnych drog v Amsterdame sa počas prvého mesiaca opatrení súvisiacich s koronakrízou výrazne znížilo. Uviedli to holandskí výskumníci, ktorí skúmali odpadovú vodu hlavného mesta. Podľa výskumného ústavu KWR pokles pravdepodobne spôsobil nedostatok turistov a tiež uzavretie nočných klubov.

14:20 Srbsko a Maďarsko budú v budúcnosti spolupracovať na rozvoji spoločnej infraštruktúry a oživení ekonomiky po pandémii, povedal maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó v stredu po schôdzke so šéfom srbskej diplomacie Ivicom Dačičom v Belehrade.

13:50 Čínske a nórske úrady vyvodili záver, že nórsky losos nebol zdrojom koronavírusu, ktorý sa našiel na potravinovom trhu v Pekingu. Oznámil to nórsky minister pre rybí priemysel Odd Emil Ingebrigtsen. Po utorkovom stretnutí čínskych a nórskych predstaviteľov obe krajiny usúdili, že zdroj nákazy nepochádza z rýb z tohto severského štátu, povedal Ingebrigtsen.

13:25 Nemecká vláda plánuje zakázať veľké podujatia najmenej do konca októbra, dôvodom sú obavy z obnoveného prenosu koronavírusu. V stredu to napísala tlačová agentúra AFP, ktorá mala možnosť vidieť oficiálny návrh vládneho opatrenia. Berlín tiež plánuje návrat škôl k normálnemu fungovaniu po letných prázdninách, hoci v platnosti zostanú viaceré odporúčania.

13:20 Dišpenz od povinnej účasti veriacich na nedeľných a sviatočných bohoslužbách prestáva platiť k 17. júnu 2020. Rozhodli o tom slovenskí biskupi na 96. plenárnom zasadaní Konferencie biskupov Slovenska na Donovaloch. Dišpenz, čiže oslobodenie od povinnosti, sa ruší vzhľadom na pokračujúce uvoľňovanie protipandemických opatrení.

13:10 Koronakríza kazí biznis európskym predajcom áut. V máji si ich zákazníci kúpili o polovicu menej vozidiel ako vlani. A to aj napriek tomu, že v mnohých krajinách zmiernili karanténne opatrenia. Ako ďalej informovalo Európske združenie výrobcov áut, výrazne padli aj predaje na Slovensku.

13:06 Štyri z deviatich nových prípadov nákazy na Slovensku sú z okresu Levoča. Podľa medializovaných informácií ide o matku a tri dcéry zo Spišského Podhradia, ktoré sa vrátili z Anglicka. Mesto okamžite prijalo opatrenia, aby zabránilo ďalšiemu šíreniu sa nákazy - uzavreli celú lokalitu. Na výsledky testov čakajú ďalší.

13:01 Kúpaliská a vodné parky na celom Slovensku postupne otvárajú svoje brány. Zatiaľ čo prevádzkovatelia musia splniť viaceré bezpečnostné a hygienické opatrenia, návštevníci, naopak, hovoria o vyššom komforte.

12:58 Počet potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu v Poľsku sa od utorka zvýšil o 506 a dosiahol 30 701. V stredu to oznámilo ministerstvo zdravotníctva. Zomrelo ďalších 14 ľudí a celkový počet úmrtí tak stúpol na 1286.

12:45 Európska komisia predstavila európsku stratégiu pre urýchlenie vývoja, výroby a distribúcie vakcín proti chorobe Covid-19. Komisia zdôraznila, že účinná a bezpečná vakcína proti novému koronavírusu je najlepším riešením na dosiahnutie trvalého riešenia pandémie, pričom každý mesiac k dobru zachraňuje životy, pracovné príležitosti a miliardy eur. Nová stratégia navrhuje spoločný prístup EÚ a zakladá sa na mandáte získanom od ministrov zdravotníctva členských krajín Únie.

12:31 Španielsko si uctí svojich viac než 27-tisíc obetí pandémie koronavírusu počas ceremónie, ktorá sa uskutoční 16. júla. Oznámil to španielsky premiér Pedro Sánchez. Premiér povedal, že ceremóniu povedie kráľ Filip VI. a zúčastnia sa na nej vysokopostavení predstavitelia Európskej únie aj Svetovej zdravotníckej organizácie.

12:25 Približne 1,7 tisíca zamestnávateľov a 2,2 tisíca samostatne zárobkovo činných osôb bude môcť požiadať Sociálnu poisťovňu o odklad splatnosti poistného aj za jún tohto roka. Vyplýva to z novely nariadenia vlády o splatnosti poistného na sociálne poistenie v čase mimoriadnej situácie, ktorú schválila vláda. Splatnosť júnového poistného na sociálne poistenie sa im posunie z júla až na koniec tohto roka.

12:15 Pacienti by mali mať dostupné všetky zdravotnícke pomôcky tak ako doteraz. Vláda dnes schválila dva návrhy z dielne Ministerstva zdravotníctva.

12:12 V Izraeli zaznamenali 299 nových prípadov nákazy koronavírusom. Pribudlo tiež jedno úmrtie. Krajina tak má celkovo 303 úmrtí a 19.637 nakazených.

12:05 Pozrite si spravodajský blok venovaný pandémii v správach TA3 o 12. hodine.

11:50 Traja pracovníci bezpečnostnej služby pôsobiaci na stanici metra v centre juhokórejskej metropoly Soul boli pozitívne testovaní na nový druh koronavírusu, oznámil v stredu prevádzkovateľ mestskej dopravy. Prípad vyvolal obavy z možného väčšieho výskytu nákazy v Soule.

11:10 Ukrajina zaznamenala za posledných 24 hodín najvyšší denný nárast počtu prípadov infekcie novým typom koronavírusu i súvisiacich úmrtí, informoval v stredu tamojší minister zdravotníctva Maxym Stepanov.

11:05 Za uplynulých 24 hodín zomreli v Maďarsku dvaja starší pacienti a potvrdili iba jeden prípad nákazy novým druhom koronavírusu. Vyplýva to z údajov krízového štábu zverejnených v stredu na stránke koronavirus.gov.hu.

10:56 Európski výrobcovia automobilov po opätovnom otvorení tovární a vytriedení dodávateľských reťazcov čelia novému problému súvisiacemu s pandémiou - množstvu nepredaných vozidiel. Predaj nových áut v EÚ, Británii a v štátoch Európskeho združenia voľného obchodu v máji klesol medziročne o 57 % na 623.812 kusov. Ukázali to údaje Európskeho združenia výrobcov automobilov.

10:47 Austrália pravdepodobne otvorí svoje hranice turistom až budúci rok, avšak dovtedy plánuje uvoľniť opatrenia pre študentov a dlhodobých návštevníkov. Pravidlo dvojtýždňovej karantény, ktoré krajina zaviedla pre občanov vracajúcich sa zo zahraničia, by sa mohlo uplatniť aj v prípade zahraničných študentov a ďalších návštevníkov, ktorí v Austrálii plánujú ostať dlhšie.

10:14 Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová nariadila armáde, aby dozerala na hranice Nového Zélandu. Séria 24 dní bez nových prípadov nákazy koronavírusom sa v tejto krajine narušila v utorok, keď dvom ženám, ktoré pricestovali z Británie, dovolili odísť z karantény skôr a bez testov na koronavírus. Podľa Ardernovej je "úplne absurdné", že nepodstúpili testy, a je aj jasné, že treba sprísniť kontroly, aby sa zaistilo, že sa podobné zlyhania nebudú opakovať.

10:10 Mexiko síce oznámilo plány na znovuotvorenie kostolov a obnovenie náboženských aktivít, v utorok však nahlásilo takmer rekordné počty nových prípadov nákazy a úmrtí na Covid-19. Mexické ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že počet potvrdených prípadov stúpol o 4599, čo je doteraz druhý najvyšší denný nárast. Celkový počet infikovaných je 154.863.

10:05 Pozrite si správy o nových nakazených z vysielania TA3 o 10. hodine.

9:51 Všetkých deväť prípadov nákazy, ktoré u nás pribudli za uplynulý deň, je mimo karantény. 7-dňový kĺzavý medián je na úrovni 3.

Na Slovensku v súčasnosti nemáme ani jedného hospitalizovaného pacienta s potvrdeným ochorením Covid-19.

9:45 Pomoc európskym ekonomikám, ktoré zasiahla pandémia koronavírusu, bude hlavným bodom prvého dňa plenárneho zasadnutia Európskeho parlamentu. Zákonodarcovia budú v Bruseli taktiež diskutovať o budúcom rozpočte Spoločenstva na ďalších sedem rokov.

9:38 Pražský námestník primátora pre bezpečnosť Petr Hlubuček mal pozitívny test na ochorenie Covid-19. Spravodajskému serveru Novinky.cz potvrdil, že mu nákazu odhalili v utorok večer. Primátor Zdeněk Hřib následne uviedol, že celá 11-členná rada a niekoľko ďalších ľudí, ktorí sa zúčastnili na jej pondelkovom rokovaní, idú do 14-dňovej karantény.

9:37 Spomedzi nových prípadov pribudli štyri v okrese Levoča a po jednom v okresoch Košice, Michalovce, Námestovo, Poprad a Prešov.

9:30 Na Slovensku pribudlo deväť nových prípadov nákazy. Celkovo tak evidujeme 1 561 pozitívne testovaných na nový koronavírus. Počas uplynulého dňa urobili spolu 1 163 testov. Nepribudlo žiadne ďalšie úmrtie. Máme 11 nových vyliečených, spolu už 1 437. Informovalo o tom na svojej stránke Národné centrum zdravotníckych informácií.

9:13 Počet obetí nákazy spôsobenej koronavírusom SARS-CoV-2 stúpol v stredu v Indii o viac ako 2000. Krajina tak doposiaľ eviduje 11.903 úmrtí. Bombaj z dôvodu nešpecifikovaných "nezrovnalostí" upravil celkový počet úmrtí o 862 na 3165. V Naí Dillí došlo k rekordnému nárastu viac ako 400 úmrtí, čím ich celkový počet stúpol na vyše 1800.

8:35 Brazília zaznamenala v utorok svoj najvyšší denný nárast v prípadoch nákazy novým koronavírusom od začiatku pandémie - za posledných 24 hodín má takmer 35.000 infekcií. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva.

Krajina, ktorá má druhý najvyšší počet prípadov nákazy a úmrtí na koronavírus na svete po Spojených štátoch, hlásila za posledných 24 hodín 34.918 nových prípadov a 1282 nových úmrtí.

8:15 V Nemecku v utorok pribudlo 345 ľudí nakazených koronavírusom. V nemocnici s ochorením COVID-19 zomrelo ďalších 30 ľudí, celkovo tak krajina eviduje 8830 úmrtí. Informoval o tom Inštitút Roberta Kocha.

7:40 Čína a Rusko využívajú obavy súvisiace s pandémiou koronavírusu na podkopávanie západných demokracií a na šírenie internetových dezinformácií. Uviedla to austrálska ministerka zahraničných vecí Marise Payneová.

Payneová sa v tejto súvislosti odvolala na minulotýždňovú správu Európskej komisie, podľa ktorej niektoré krajiny, predovšetkým Rusko a Čína, zaplavujú Európu cielenými vplyvovými operáciami a dezinformačnými kampaňami. Tie okrem iného šíria zavádzajúce a falošné informácie týkajúce sa liečby a šírenia koronavírusu.

6:50 V čínskej metropole Peking zrušili v stredu najmenej 1255 plánovaných letov v súvislosti s opätovným rozšírením nákazy novým koronavírusom. Zrušené lety predstavujú takmer 70 percent zo všetkých prichádzajúcich a odchádzajúcich letov z hlavných pekinských letísk.

Krajina v snahe zastaviť ďalšie šírenie nákazy zvýšila výstrahu na druhý najvyšší stupeň zo štyroch. Úrady sa obávajú novej vlny epidémie. "Epidemiologická situácia v hlavnom meste je mimoriadne vážna," povedal v utorok hovorca mesta Sü Che-ťien. Viaceré čínske provincie už začali zavádzať povinnú karanténu pre cestujúcich prichádzajúcich z Pekingu.

V hlavnom meste Číny v stredu pribudlo 31 nových prípadov nákazy. Ich celkový počet tak za ostatých šesť dní stúpol na 137.

6:25 Počet úmrtí na chorobu COVID-19 v USA prevýšil počet amerických vojakov, ktorí padli počas prvej svetovej vojny. Vyplýva to z údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa v americkom štáte Maryland.

Spojené štáty podľa oficiálnych údajov stratili v prvej svetovej vojne 116.516 vojakov. Počet potvrdených obetí pandémie nového koronavírusu v USA toto číslo v utorok prevýšil.

V Spojených štátoch za uplynulých 24 hodín zomrelo na nákazu dalších 740 ľudí. Celkovo sa v USA koronavírusom nakazilo približne 2,2 milióna ľudí a vyše 119.000 infikovaných zomrelo.

6:00 Udalosti sme s vami sledovali aj utorok, pozrite si súhrn.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok