Peking zvýšil stupeň výstrahy, uzavrel školy a začal testovať

TA3 TASR
16.6.2020 23:52

Peking v snahe zastaviť ďalšie šírenie nákazy koronavírusom zvýšil výstrahu na druhý najvyšší stupeň zo štyroch. Uzavrel všetky školy a univerzity, obmedzil verejnú dopravu a začal s hromadným testovaním obyvateľov. Od štvrtka sa v čínskom hlavnom meste objavilo vyše 100 nových prípadov ochorenia. Úrady sa obávajú novej vlny epidémie.

Úrady v čínskej metropole Peking vyzvali jej obyvateľov, aby neopúšťali mesto, ak to nie je nevyhnutné. Vláda tak urobila po tom, čo sa v Pekingu objavilo nové ohnisko nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. "Každý, kto opúšťa Peking je povinný mať negatívny genetický test (na koronavírus)," uvádza sa vo vyhlásení pekinskej samosprávy.

V Pekingu v utorok pribudlo 27 nových prípadov nákazy koronavírusom. Ich celkový počet tak za ostatých päť dní stúpol na 106. Novým ohniskom nákazy je veľké farmárske trhovisko Sin-fa-ti. Úrady zatvorili v utorok ďalšie trhovisko - Tchien-tchao-chung-lien, ktoré sa nachádza vo štvrti Si-čcheng. Koronavírus tam zistili jednému zo zamestnancov. Svetová zdravotnícka organizácia uviedla, že nový výskyt koronavírusu je vzhľadom na veľkosť Pekingu dôvodom na obavy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok