Spustili web pre dovolenkárov, pomôže pri cestovaní v Únii

TA3 SITA
15.6.2020 16:38

Európska komisia spúšťa webovú platformu, ktorej cieľom je zjednotenie informácií pri cestovaní v Európskej únii. Informovala o tom Ingrid Ludviková zo Zastúpenia EK na Slovensku. Cieľom platformy je, aby ľudia mohli plánovať svoje cesty a dovolenky. Má im poskytovať informácie týkajúce sa hraníc, dopravných prostriedkov, cestovných obmedzení a opatrení v oblasti verejného zdravia a bezpečnosti.

Spustili web pre dovolenkárov, pomôže pri cestovaní v Únii
SITA/AP (ilustračné foto)

„Komisia dnes spúšťa webovú platformu ‚Re-open EU', ktorá obsahuje základné informácie umožňujúce bezpečné obnovenie voľného pohybu a cestovného ruchu v celej Európe,“ napísala Ludviková. Okrem praktických informácií o prechode hraníc a doprave má poskytovať nová platforma aj informácie napríklad o obmedzení fyzického kontaktu alebo nosenia rúšok v jednotlivých krajinách Únie.

Platforma Re-open EU má slúžiť ako kľúčový referenčný bod pre ľudí, ktorí cestujú v rámci EÚ, pretože sústreďuje na jednom mieste aktuálne informácie z EK a členských štátov. „Umožní prehliadať si informácie o jednotlivých krajinách za každý členský štát EÚ prostredníctvom interaktívnej mapy ponúkajúcej aktuálne informácie o platných vnútroštátnych opatreniach a praktické rady pre návštevníkov v krajine,“ uzatvára Ludviková.

Nová platforma je dostupná na počítačoch či mobilných telefónoch v 24 úradných jazykoch EÚ. Dostupná je na webovej stránke: https://reopen.europa.eu/sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok