Putin sa po mesiacoch objavil na verejnosti, pre vírus bol v izolácii

TA3 SITA
12.6.2020 16:50

Ruský prezident Vladimir Putin sa objavil na ceremónii pri príležitosti štátneho sviatku Dňa Ruska. Bolo to pritom jeho prvé verejné vystúpenie od ohlásenia opatrení súvisiacich s pandémiou koronavírusu pred viac než dvoma mesiacmi.

Putin si najprv pozrel vztyčovanie vlajky v Parku víťazstva na západe Moskvy a následne sa zúčastnil na ceremónii odovzdávania medailí Hrdina práce Ruskej federácie. Na tvári pritom nemal rúško, podobne ako väčšina ocenených.

putt_0a140371-95f3-a058.jpg

Šesťdesiatsedemročný ruský líder sa na verejnosti naposledy objavil koncom marca, keď sa zúčastnil sa stretnutí s podnikateľmi niekoľko dní predtým, ako oznámil čiastočné zastavenie ekonomiky s cieľom obmedziť šírenie nákazy. Gubernátorov v regiónoch poveril rozhodnutím o reštriktívnych opatreniach, pričom väčšina z nich ich zaviedla na konci marca.

Odvtedy viedol Putin takmer denne videokonferenčné hovory a mal niekoľko online meetingov s najvyššími predstaviteľmi štátu. Keď si Rusko 9. mája pripomínalo Deň víťazstva, svoj najvýznamnejší sviatok, Putin si pozrel prehliadku kremeľskej gardy sám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok