Zadržaných v kauze NASES prepustili, potvrdila rodina jedného z nich

TA3 TASR
11.6.2020 12:00

Štyroch zadržaných v prípade podozrenia z odpočúvania štátnej siete Govnet prepustili zo zadržania. Televízii TA3 to povedali rodinní príslušníci jedného z nich. Polícia procesné úkony ani ďalší postup komentovať nechce. NAKA zasahovala na úrade vlády aj v Agentúre pre sieťové a elektronické služby. Na serveroch štátnej informačnej siete mali nájsť podozrivé zariadenia.

Polícia údajne zatiaľ v kauze údajného sledovania Govnetu nevzniesla žiadne obvinenie. "Aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu objasňovania a vyšetrenia veci, bližšie informácie v tejto chvíli nie je možné poskytnúť. Viac bude možné povedať, až keď to procesná situácia dovolí," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Národná kriminálna agentúra zasahovala v Národnej agentúre pre sieťové a elektronické služby a v súvislosti s tým zadržala štyri osoby. Ako potvrdila vicepremiérka Remišová, utorkový zásah polície v priestoroch úradu vlády a v rôznych budovách Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu súvisí s podozreniami z ohrozenia strategickej bezpečnosti a záujmov štátu, ktoré sa začali počas bývalej vlády a bývalého vedenia úradu. Policajný zásah údajne súvisí s podozrením, že štátna počítačová sieť Govnet bola celá odpočúvaná. Sledované mohli byť vládne maily a aj telefonáty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok