PR správa

Z Letiska M. R. Štefánika sú v pláne lety do Bulharska, Grécka a na Cyprus

PR
9.6.2020 13:46

Premiér Igor Matovič dnes oznámil úplné otvorenie hraníc Slovenska s ďalšími 16 krajinami. Otvorením hraníc by mala byť umožnená aj medzinárodná doprava, vrátane leteckej dopravy. Medzi krajinami, s ktorými budú hranice Slovenska otvorené, sú aj Bulharsko, Grécko a Cyprus, kam má od júla naplánované pravidelné lety z Letiska M. R. Štefánika dopravca Ryanair, do bulharskej Sofie a z nej má od 15. júna v pláne lety dopravca Wizz Air. Do ostatných krajín, s ktorými sa aktuálne hranice otvoria, sa z Bratislavy pravidelnou leteckou dopravou v súčasnosti nelieta, pravidelné lety na Maltu dopravcom Ryanair sú v pláne od konca októbra.

Z Letiska M. R. Štefánika sú v pláne lety do Bulharska, Grécka a na Cyprus
SITA/Jozef Jakubčo

Letecký dopravca Ryanair už skôr avizoval, že od júla plánuje obnoviť približne 40 % letov v rámci svojej siete letov. Ryanair má v pláne spustiť aj lety z Bratislavy. Lety z Bratislavy do bulharského Burgasu a z neho sú v pláne od 4. júla každý piatok, 1 x týždenne, čo je ideálne na týždňovú či dvojtýždňovú dovolenku.
Lety do gréckeho mesta Solún (Thessaloniki) plánuje írsky dopravca spustiť z Bratislavy od 6. júla každý pondelok, 1 x týždenne, a lety na grécky ostrov Korfu od 7. júla každý utorok, tiež 1 x týždenne. Lety do Atén sú v pláne od zimného letového poriadku - od konca októbra 2020.
Ryanair má zároveň naplánované lety z letiska v Bratislave aj do mesta Pafos na Cypre od 4. júla s frekvenciou 1 x týždenne, každú sobotu. Cyperský dopravca Cyprus Airways, ktorý plánoval práve od dnes, od 9. júna, spustiť pravidelné linky z Bratislavy do cyperského mesta Larnaka (a plánoval aj lety na Rodos a Korfu) z dôvodu koronakrízy svoje plánované lety z Bratislavy tento rok neuskutoční. 
Pravidelné lety Ryanairu z Bratislavy na ostrov Malta sú v pláne od zimného letového poriadku, od konca októbra 2020.

Letecký dopravca Wizz Air má z Bratislavy plánované lety do bulharskej Sofie a z nej do Bratislavy od 15. júna s frekvenciou 3 x týždenne v júni, od júla 4 x týždenne.

Od druhej polovice júna má pravidelné sezónne letecké linky naplánované z Bratislavy aj dopravca Smartwings. Využívajú ich cestovné kancelárie aj individuálni cestovatelia. Počas tohtoročnej letnej sezóny by mali z Letiska M. R. Štefánika smerovať letecké linky na grécke ostrovy Kréta (Heraklion), Rodos, Zakynthos a Korfu, do bulharského Burgasu či Larnaky na Cypre a spiatočne. 

Hygienické opatrenia, ktoré bude potrebné na letiskách dodržiavať po spustení civilných letov, nariaďuje slovenským letiskám hlavný hygienik či Útvar vedúceho hygienika rezortu Ministerstva dopravy a výstavby SR. Letisko M. R. Štefánika sa pripravuje na ich zavedenie po tom, čo bude nariadenie konkretizované. Už teraz je však samozrejmosťou pravidelná dezinfekcia priestorov terminálu letiska, letiskových autobusov, madiel a dotykových plôch. V budove letiska sú umiestnené zariadenia na dezinfekciu rúk a zamestnanci letiska, ktorí prichádzajú do kontaktu s cestujúcimi, nosia osobné ochranné pracovné prostriedky. Vstup do budovy letiska je povolený len s ochranným rúškom na tvári.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok