Kotlebu opäť nezvolili za šéfa výboru, neuspel po siedmykrát

TA3 SITA
4.6.2020 18:18

Poslanci opätovne nezvolili predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Predsedu opozičnej strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko Mariana Kotlebu nezvolili po siedmykrát.

Kotlebu opäť nezvolili za šéfa výboru, neuspel po siedmykrát
TASR (ilustračná fotografia)

Kotleba získal 55 zo 126 platných hlasov poslancov, pričom na zvolenie do čela výboru je potrebné získať nadpolovičnú väčšinu hlasujúcich. Vedenie výboru podľa dohody medzi parlamentnými stranami patrí opozícii.

V predchádzajúcej tajnej voľbe bol za predsedu výboru zvolený Radovan Sloboda (SaS). Ten sa však na ustanovujúcej schôdzi výboru, ktorá sa konala 29. apríla, tejto funkcie vzdal. Svoju kandidatúru odôvodňoval „rozchodením" výboru, ktorý musí zvolať jeho predseda a ten následne zvolí svojich podpredsedov. Za podpredsedov výboru, ktorí ho budú zvolávať a riadiť až do voľby nového predsedu, boli zvolení Zuzana Šebová (Sme rodina) a Peter Vons (OĽANO).

Parlamentné politické strany si podelili výbory v parlamente v pomere 12 ku 7 v prospech koalície. Vedenie výboru NR SR na kontrolu činnosti vojenského spravodajstva patrí podľa dohody opozícii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok