Športové organizácie môžu rokovať aj online, rozhodla NR SR

TA3 SITA
4.6.2020 11:36

Kolektívne orgány športových organizácií môžu v čase krízovej situácie hlasovať v listinnej či elektronickej podobe. Poslanci národnej rady totiž v skrátenom legislatívnom konaní 84 hlasmi schválili novelu zákona o športe.

Zasadania sa tak môžu konať aj prostredníctvom videokonferencie či iných prostriedkov informačnej a komunikačnej technológie. Úprava im to umožní aj vtedy, keď to nebude vyplývať z ich vnútorných stanov či predpisov.

Vládny návrh zákona z dielne ministerstva školstva taktiež zavádza zmenu zákonnej lehoty na uskutočnenie riadneho zasadnutia najvyššieho orgánu Národného športového zväzu. „Navrhovaná právna úprava sa zameriava najmä na činnosť orgánov športových organizácií počas krízovej situácie, zefektívnenie použitia finančných prostriedkov v športe v súvislosti s krízovou situáciou a spôsobilosťou športových organizácií a fyzických osôb byť prijímateľom verejných prostriedkov, ktorú by mohla negatívne ovplyvniť vyhlásená krízová situácia,“ píše sa v schválenej novele zákona.

Uvedené opatrenia sú dočasného charakteru, trvať majú len počas krízovej situácie. Zákon nadobúda účinnosť dňom jeho vyhlásenia v Zbierke zákonov SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok