Na sociálnych sieťach nastalo zatmenie. Milióny ľudí protestovali

TA3 TASR
3.6.2020 07:54

Milióny ľudí vrátane známych hudobníkov, hercov, múzeí, sociálnych médií, ale aj bežných užívateľov internetu sa zapojili do protestnej online iniciatívy s názvom #BlackoutTuesday. Tá chce upozorniť na rasizmus v spoločnosti súvisiaci s nedávnou smrťou Afroameričana Georgea Floyda, ktorý zomrel po brutálnom zásahu belošským policajtom v americkom štáte Minnesota.

Na sociálnych sieťach nastalo zatmenie. Milióny ľudí protestovali
SITA/AP

Cieľom akcie je podnietiť ľudí k tomu, aby nepridávali na sociálne siete nové príspevky, zastavili na jeden deň svoje obchodné aktivity, nič nepredávali ani nekupovali, a namiesto toho sa zamysleli nad témou rasizmu a policajného násilia. Organizátori iniciatívy požadujú "deň na odpútanie sa od práce a spojenie sa s našou komunitou", a to "naliehavými krokmi, ktoré vyprovokujú zodpovednosť a zmenu". "Nebudeme len tak pracovať ako doteraz, bez ohľadu na životy ľudí s čiernou pleťou", uviedli.

Do akcie sa zapojili mnohé osobnosti zo sveta hudby, ako napríklad speváčky Rihanna, Katy Perry, Britney Spearsová, herec Jamie Foxx, raper Drake, hudobný producent Nile Rodgers a skupiny Radiohead či Foo Fighters. Po tom, čo nahrávacie spoločnosti ako Sony Music, Atlantic Records či Warner Records vyzvali na zastavenie s hashtagom #TheShowMustBePaused, začali ľudia na celom svete zverejňovať na svojich účtoch na Instagrame na znak solidarity čierny štvorec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok