V Afrike obvinili členku WHO, mala falšovať počty nakazených

TA3 TASR
2.6.2020 20:39

Vláda stredoafrického štátu Rovníková Guinea požiadala predstaviteľku WHO Triphonie Nkurunzizaovú, aby okamžite opustila jej územie a obvinila ju z falšovania počtu osôb nakazených koronavírusom. Ministerstvo zahraničných vecí Rovníkovej Guiney požiadalo regionálnu pobočku WHO v Afrike, aby ukončila misiu svojej zástupkyne a dohliadla na jej odchod z hlavného mesta Malaba.

V Afrike obvinili členku WHO, mala falšovať počty nakazených
SITA/AP (ilu)

Predseda vlády Pascual Obama Asue v Senáte obvinil Nkurunzizaovú z falšovania údajov o osobách nakazených koronavírusom vyvolávajúcim chorobu COVID-19. "Nemáme problém s WHO, máme problém so zástupcom WHO v Malabe," uviedol premiér vo vysielaní štátnej televízie.

Zdroj pobočke OSN v Malabe potvrdil, že vláda požiadala o stiahnutie zástupkyne WHO. Tá je však podľa zistení agentúry AFP naďalej v Malabe, keďže v krajine je momentálne pozastavená letecká doprava. Miestne úrady tvrdia, že do 1. júna bolo zaznamenaných 1306 prípadov nákazy koronavírusom, 12 ľudí nákaze podľahlo.

Oficiálne štatistiky sa po vypuknutí epidémie spočiatku aktualizovali každý deň, ale od 28. apríla to úrady robia už len občas. Údaje zverejňované WHO boli niekedy o niečo vyššie ako bilancia úradov Rovníkovej Guiney, ale v súčasnosti oba zdroje uvádzajú rovnaké čísla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok