Nitra prehrala s Prešovom 0:1

TA3, SITA
28.4.2012 22:33

FC Nitra - 1. FC Tatran Prešov 0:1 (0:0)

Už v prvej minúte sa na nitrianskom štadióne ozval potlesk, keď domáci Soumah poslal loptu ponad ďaleko od bránky stojaceho brankára Prešova zo 40 metrov, no tesne minul bránu. V 9. minúte poslal center z pravej strany do pokutového územia Nitry Papaj, Krob loptu prudko nastrelil pred bránku a Střihavka ju tečoval tesne vedľa. Krátko na to po rohom kope na opačnej strane prudko vystrelil Moravčík, no lopta šla nad bránku Prešova. Ďalší vzruch prišiel až po polhodine hry, keď Střihavka prudko nastrelil tyč Hroššovej svätyne. V 40. minúte po faule na Soumaha kopali Nitrania trestný kop, no Čirik poslal loptu nad horné brvno.

Hneď po prestávke mal blízko ku gólu bývalý Nitran Štetina v drese východniarov, keď nebezpečne hlavičkoval po rohovom kope. V 57. minúte sa napokon dostali hostia do vedenia, keď zo šestnástkového oblúku vystrelil presne k ľavej žrdi Katona a otvoril skóre - 0:1. V ďalších minútach stretnutia hostia umne kontrolovali hru, a tak po dvoch remízach vo vzájomných zápasoch týchto súperov hostia tentoraz zvíťazili najmenším rozdielom.

FC Nitra - 1. FC Tatran Prešov 0:1 (0:0)

Gól: 57. Katona, ŽK: 8. V. Gajdoš, 43. Grman - 40. Krob, 72. Lipták, rozhodovali: Horváth - Vorel, Bóllo, 1058 divákov

Zostavy: 
Nitra: L. Hroššo - Grman, Šimončič, Martin Tóth, Čirik - Kemláge (60. Ľ. Kolár), V. Gajdoš (80. Murín), Seydouba Soumah, F. Moravčík (66. Šimonek), Boszorád - K. Kroupa
Prešov: Jakub Diviš - P. Petráš, Piter-Bučko, Štetina, Krob - Lipták - Papaj (46. Krajník), Lysjuk (35. Katona), Zošák, Jakovlev - Střihavka (88. Guba)

Marián Šuchančok (asistent trénera Nitry): "Súper zaslúžene zvíťazil, ukázal väčšiu vôľu po víťazstve. Od chvíle, keď sme dostali gól, sa súper dostal na koňa a keďže sme si nedokázali vytvoriť šance, nemali sme nárok vyhrať."
Sergej Kovalec (tréner Prešova): "Dnes to bol dobrý zápas, moji hráči hrali so srdcom a dokázali vyhrať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok