Zásah polície si odniesla nevinná tínedžerka. Posúdili jej sťažnosti

TA3 TASR
2.6.2020 14:53

Vlani v bratislavskom centre, na frekventovanej Obchodnej ulici, vyčíňal útočník Martin. Zásah voči nemu však skončil nešťastne - policajný projektil zasiahol len 15-ročnú Alenu, ktorá bola neďaleko, do oblasti panvy. Polícia teraz vyhodnotila sťažnosti poškodenej a jej zákonnej zástupkyne.

Obe sťažnosti poškodených v súvislosti s minuloročným incidentom na Obchodnej ulici v Bratislave uzavrela prokuratúra ako nedôvodné. Zásah policajtov vyhodnotili totiž ako oprávnené použitie zbrane, čo je okolnosť vylučujúca protiprávnosť činu. Informoval o tom prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava Matej Izakovič.

Ako priblížil Izakovič, trestné stíhanie v prípade streľby na Obchodnej bolo zastavené 30. marca. "Vzhľadom k podaniu zákonnej zástupkyne poškodenej Aleny B. bol spis po vybavení žiadosti o preskúmanie postupu policajta zo strany Aleny B. dňa 15. apríla predložený Generálnej prokuratúre SR," opísal. Po vrátení spisu 19. mája sa rozhodlo o oboch sťažnostiach.

Júlový incident, ktorý vyústil do streľby na Obchodnej ulici v Bratislave, sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici. Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva, kde pobodal príslušníka finančnej správy. Polícia ho následne dostihla na Obchodnej ulici, na výzvy policajtov nereagoval. Na jeho zastavenie použili služobnú zbraň. Pri zásahu poranili nezúčastnenú osobu, 15-ročné dievča.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok