V centrách pre deti a rodiny neboli prípady nákazy, ocenil Krajniak

TA3 TASR
1.6.2020 15:34

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí minister práce Milan Krajniak spolu s poslankyňou národnej rady a predsedníčkou výboru pre sociálne veci Janou Žitňanskou v pondelok navštívil vybrané centrá pre deti a rodiny v Bratislavskom kraji a poďakoval všetkým zamestnancom za to, že sa na Slovensku nevyskytol v žiadnom CDR prípad ochorenia COVID-19.

"Chcem osobne poďakovať zamestnancom CDR a rovnako zariadení sociálnych služieb za to, ako sa starali o našich starých rodičov, rodičov, ale v tomto prípade o deti, a vďaka ich zodpovednej práci, čo sa týka CDR po celom Slovensku, sme nemali ani jediný prípad ochorenia na COVID-19," povedal Krajniak, ktorý zamestnancom za ich prácu odovzdal ďakovný list.

K situácii spojenej s pandémiou nového koronavírusu sa vyjadril aj riaditeľ CDR Studienka Viliam Gyurke. "Bolo to náročné, samozrejme, pretože náročné to bolo aj pre dospelých, nie to ešte pre deti. Na druhej strane, máme úžasné deti a tie nám to pomohli zvládnuť a máme aj priestory, kde sme to mohli zvládnuť - to znamená areál, ktorý sme mohli plne využívať aj v čase tých najväčších obmedzení," uviedol Gyurke.

Pre CDR sú pripravené štyri fázy, ktorými sa budú postupne uvoľňovať opatrenia. "My máme tiež v zariadeniach sociálnych služieb aj v CDR také štyri fázy pripravené, akými sa tie opatrenia postupne budú uvoľňovať. Včera bolo veľké rokovanie so všetkými zainteresovanými, kde sme si to prešli, predvčerom bolo rokovanie s národným klinickým tímom, takže ja verím, že už naozaj sú to len dni, keď budeme postupne tie opatrenia uvoľňovať," uviedol Krajniak. Podľa ministra to bude veľmi podobné ako v prípade domovov sociálnych služieb s prihliadnutím na tie špecifiká, že treba počítať s tým, že od najmenších detí sa nemôže vyžadovať, aby rešpektovali nariadenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok