Žilina prehrala s Banskou Bystricou 1:2

TA3, SITA
28.4.2012 22:28

Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 2:1 (2:1)

V Banskej Bystrici sa v slnečnom a teplom počasí pokúšali oba tímy o ofenzívny futbal. Najprv však zaujali fanúšikovské pokriky z oboch táborov, viac bolo počuť žilinský. Hráči dali o sebe vedieť až po desiatich minútach hry - Angelovič z asi 15 metrov trafil Saviča a Kuzma mieril spoza 16-ky mierne vedľa. Šancí bolo ako šafránu, brankári nemali veľa práce, viac sa tlačili do pokutového územia domáci futbalisti, ale prvá vážnejšia príležitosť prišla až v polovici prvého polčasu zo strany hostí, keď loptu poslal do šestnástky z ľavej strany Pich a Majtán hlavičkoval tesne vedľa odkrytej svätyne Boroša. Potom zaujali akcie Dukly, najväčšiu šancu najprv videli diváci v 29. minúte, keď Savič poslal presný center do ohňa na hlavu Matúša a Krnáč iba reflexívne loptu vyrazil. Spoza 16-ky to potom skúšal ešte Rejdovian. Gólový moment prišiel v 31. minúte, úspech slávil dlhý pas Považanca na Matúša, ktorý prešprintoval Pečovského a efektne z uhla nedal žilinskému brankárovi šancu. Z vedenia sa ale Dukla dlho netešila, pretože už o dve minúty neskôr po Barčíkovom centri z rohového kopu poslal loptu hlavou k pravej žrdi nepokrytý Pich - 1:1. Ani nerozhodný stav dlho na svetelnej tabuli nesvietil. V 35. minúte Matúš z priameho kopu z asi 25 metrov technicky obstrelil múr a poslal loptu k ľavej žrdi. Vedenie si už aktívnejšia Banská Bystrica do polčasu ustrážila, i keď po chybe Vajdu mohla inkasovať v nadstavenom čase, Barčík sa v pokutovom území zoči - voči Borošovi nepresadil.


Po zmene strán sa hostia snažili vyrovnať, posilnili ofenzívu Novákom, ktorý to viackrát skúšal na Boroša, chýbala mu však presnejšia strelecká muška. Z diaľky mieril nepresne aj aktívny Bello a rovnako netrafil bránku reprezentant Beninu ani po hodine hry v dobrej pozícii z rohu šestnástky. Domáci sa sporadicky dostávali pred Krnáča, zaujala iba tvrdá strela Laksíka z takmer tridsiatich metrov, ktorú žilinský brankár kryl. V závere "šošoni" vrhli sily do útoku, dostali sa do sľubných príležitostí, ale Boroš dobre čítal hru a nepripustil drámu. Naopak Hučko sa rútil v 88. minúte na Krnáča, v pokutovom území ho však zastavil Mabouka, podľa rozhodcu Kružliaka a napodiv tribúnam dovoleným spôsobom. Stav sa tak už nemenil a domáci obrali lídra nečakane o tri body.

Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 2:1 (2:1)
Góly: 31. a 35. M. Matúš - 33. Pich, ŽK: 54. Poljovka, 68. M. Matúš, 74. Rejdovian - 40. Piaček, 61. J. Novák, 71. Pečovský, rozhodovali: Kružliak - Balko, Benko, 1870 divákov
Zostavy:
Banská Bystrica: Boroš - M. Pančík, Vajda (58. Laksík), Poljovka, Savič - Rejdovian, Považanec (81. Augustín), Marek Hlinka, Hučko - M. Matúš, M. Kuzma (90. Brašeň)
MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Pečovský, Ricardo Nunes - Barčík (81. Šulek), Gergel (46. J. Novák), Angelovič, Pich - T. Majtán (74. Deza), Bello

Štefan Zaťko (tréner Banskej Bystrice): "Zápas bol dostatočne dynamický, rušný a agresívny. Snažili sme sa poučiť z posledných dvoch pohárových zápasov so Žilinou. Nabádal som hráčov, aby hrali maximálne disciplinovane a zodpovedne v defenzíve, ale aby boli zároveň dôrazní v osobných súbojoch. V druhom polčase sme sa zbytočne nechali zatlačiť. Nedokázali sme dobre zakryť loptu, nevychádzala nám prechodová fáza a nevytlačili sme obranu vyššie. Súper sa nakopávanými loptami a zbieraním odrazených lôpt dostával pred našu šestnástku a neustále nám hrozil možnosťami nejakých faulov a dobrými prihrávkami. Z tohto pohľadu to bolo pre nás náročné, ale musím hráčom poďakovať, že išli až za hranicu svojich síl a zaslúžene doviedli zápas do víťazného konca."


Frans Adelaar (tréner MŠK Žilina): "Keď hráte tretí zápas proti rovnakému súperovi, je to vždy ťažké. V druhom zápase s Banskou Bystricou sme nemohli prehrať, lebo by sme stratili finále domáceho pohára a to bolo dôležité. V treťom zápase sa Banská Bystrica ukázala ako veľmi silný súper. My sme síce začali veľmi dobre, ale potom sme strácali veľa lôpt v strede ihriska. Súper mal dobrý priestor na protiútoky, z jedného aj skóroval. Nám sa však podarilo veľmi skoro vyrovnať Pichom po rohovom kope, na druhej strane Bystrici sa následne podarilo dať druhý gól, čo nás dostalo do nie veľmi dobrej pozície. Napriek tomu na konci polčasu mohol Barčík skórovať a mohlo byť znovu vyrovnané, no nestalo sa. Po prestávke sme zmenili systém hry. Druhý polčas sme odohrali lepšie ako prvý. Zvýšili sme presing na polovici súpera, no vytvorili sme si iba dve dobré príležitosti, ktoré sme nevyužili. Súperovi môžem len pogratulovať k víťazstvu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok