Koronavírus má ďalší premiér. Nakazili sa aj žena a deti

TA3 TASR
1.6.2020 12:09

Arménsky premiér Nikol Pašinjan v pondelok oznámil, že má pozitívny výsledok testu na koronavírus. Vo videospráve, ktorú pridal na Facebook, dodal, že infikovaná je aj jeho manželka a štyri deti. Pašinjan "viditeľné príznaky" ochorenia nemá a v práci bude pokračovať z domu.

Koronavírus má ďalší premiér. Nakazili sa aj žena a deti
TASR

Arménsko - bývalá republika Sovietskeho zväzu, ktorá má takmer tri milióny obyvateľov - eviduje 9492 prípadov nákazy koronavírusom a 139 úmrtí. Infikovaní pacienti preťažili arménske nemocnice a tamojšie úrady minulý týždeň informovali, že intenzívna starostlivosť môže byť čoskoro určená len pre pacientov s najväčšou pravdepodobnosťou prežitia.

Pašinjan informoval o svojej zdravotnej situácii takmer mesiac po tom, čo Arménsko zrušilo mimoriadny stav, ktorý bol v marci zavedený v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu. Premiér uznal, že jeho vláda nedokázala presadiť protivírusové opatrenia a v krajine došlo k rozsiahlemu porušovaniu karantény.

Nikol Pašinjan sa stal premiérom v roku 2018 po tom, čo viedol protestné hnutie, ktoré donútilo odstúpiť bývalého predsedu vlády Serža Sarkisjana, predstaviteľa Republikánskej strany. Od nástupu do funkcie vedie Pašinjan boj proti korupcii a úplatkom a začal aj s rozsiahlymi reformami súdnictva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok