Deti sa vrátili do škôl, podozrenia v Ružinove sa nepotvrdili

TA3 SITA
1.6.2020 10:02

Rodičia detí v Ružinove si vydýchli. Všetky opakované testy školských zamestnancov na koronavírus v tejto mestskej časti boli negatívne. Informoval o tom starosta Martin Chren na sociálnej sieti v nadväznosti na minulotýždňové testovanie, ktoré preukázalo u niekoľkých z nich prekonané ochorenie Covid-19. Deti sa mohli vrátiť do škôl.

Deti sa vrátili do škôl, podozrenia v Ružinove sa nepotvrdili
Facebook.com/Martin Chren - starosta Ružinova

"Všetci naši testovaní zamestnanci škôl a škôlok sú negatívni," uviedol Chren, podľa ktorého sa u 35 z takmer 800 testovaných zamestnancov prejavili protilátky typické pre koronavírus. "U zhruba dvadsiatich dokonca aj typ protilátok, ktorý sa prejavuje aj vtedy, keď je človek stále infekčný. Dodatočne preto podstúpili aj PCR test výterom, ktorý vďaka Bohu potvrdil, že nikto z nich infekčný nie je," dodal starosta.

Mestská časť Ružinov bola jedným z prvých miest, kde nákaza prepukla, preto sa minulý týždeň rozhodli otestovať všetkých svojich približne 800 zamestnancov škôl a škôlok. To, že až 35 z nich, teda štyri percentá z testovaných, prekonali koronavírus, starostu mestskej časti prekvapilo.

"Drvivá väčšina z nich nemala žiadne príznaky a sami o tom nevedeli," napísal Chren a dodal, že Ružinov sa stal prvým miestom na Slovensku, ktoré získalo spoľahlivé dáta o premorenosti väčšej skupiny obyvateľstva. Zároveň sa podľa neho potvrdilo, že väčšina prípadov COVID-19 je bezpríznaková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok