Podľahli ste mediálnemu tlaku, sťažuje sa Zsuzsová na súde

TA3 TASR
1.6.2020 09:07

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje pojednávanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na súd priviedli obžalovaných Mariana Kočnera, aj Alenu Zsuzsovú a Tomáša Szabóa. Zsuzsová vzniesla námietku zaujatosti.

Alena Zsuzsová vzniesla námietku zaujatosti voči senátu Špecializovaného trestného súdu, ktorý prípad prejednáva. Ako uviedla obžalovaná, dôvodom sú reportáže televízií, v ktorých podľa nej reportéri vyhodnocujú jednotlivé dôkazy a výpovede v neprospech obžalovaných. Zsuzsovej sa tiež nepáči priestor, ktorý v reportážach dostávajú príbuzní zavraždených a ich právni zástupcovia. Členovia senátu Ružena Sabová, Ivan Matel a Rastislav Stieranka pritom podľa nej podľahli mediálnemu tlaku a neumožňujú obžalovaným brániť sa. „Senát napriek týmto závažným faktom neurobil vôbec nič,“ povedala obžalovaná. Myslí si tiež, že senát marí jej právo doplniť výpoveď.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav Marček, Tomáš Szabó, Alena Zsuzsová a Marian Kočner. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Zsuzsová s námietkou neuspela a senát poučil jej obhajobu, aby nezdržiavali súdne konanie. "O námietke zaujatosti sa nekoná, pretože dôvodom námietky je procesný postup súdu. Súd v tejto trestnej veci postupuje v súlade so zákonnými ustanoveniami trestného poriadku, pričom takýto dôvod, ktorý vzniesla obžalovaná, nie je prípustný," uviedla po porade senátu jeho predsedníčka Ružena Sabová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok