Predvolali sme si veľvyslanca, Lukašenko mal šíriť dezinformácie o Migašovi

TA3 SITA TASR
29.5.2020 16:08

Ministerstvo zahraničnia si predvolalo veľvyslanca Bieloruska Igora Alexandroviča Leščeňu a tlmočilo mu protest v súvislosti s vyjadrením prezidenta Bieloruska Alexandra Lukašenka. Ten mal vraj dezinterpretovať okolnosti ukončenia pôsobenia Jozefa Migaša vo funkcii veľvyslanca.

Predvolali sme si veľvyslanca, Lukašenko mal šíriť dezinformácie o Migašovi
TASR/Jakub Kotian

„Veľvyslanec Bieloruska Igor Alexandrovič Leščeňa bol dnes predvolaný na Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Bol mu tlmočený protest v súvislosti so včerajším vyjadrením prezidenta Bieloruska Alexandra Lukašenka, z ktorého je zjavná dezinterpretácia okolnosti ukončenia pôsobenia Jozefa Migaša vo funkcii veľvyslanca v dôsledku jeho neprofesionálneho vystupovania,“ informuje MZVaEZ.

Bieloruskému diplomatovi slovenský rezort diplomacie pripomenul, že slovenská vláda a ministerstvo zahraničných vecí si „veľmi dôstojne“ uctili pamiatku všetkých, ktorí sa zaslúžili o oslobodenie územia Slovenska od fašizmu pred 75 rokmi. Vrátane Bielorusov bojujúcich v radoch Sovietskej armády.

Ministerstvo dodáva, že na pietnej spomienke, ktorú organizoval šéf diplomacie Ivan Korčok v predvečer 75. výročia konca 2. svetovej vojny, sa bieloruský veľvyslanec osobne zúčastnil. „Veľvyslanec bol preto požiadaný, aby sa bieloruské vedenie zdržalo ďalších vyjadrení, nezodpovedajúcich skutočnosti, a bolo vyslovené očakávanie, že bude bieloruskej verejnosti tlmočiť jasný a nespochybniteľný postoj vlády Slovenskej republiky a širokej slovenskej verejnosti k histórii 2. svetovej vojny,“ dodáva MZVaEZ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok