Slovanisti remizovali s Ružomberkom 0:0

TA3, SITA
28.4.2012 22:22

MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava 0:0

Od začiatku hrali obe mužstvá vo svižnom tempe a bojovne, ale šance si nedokázali dlho vytvoriť. Prvá vážnejšia príležitosť prišla až v 21. min, keď hlavičku hosťujúceho Halenára zblízka ružomberský brankár Hrdlička efektne vyrazil. O päť minút neskôr pohrozili domáci Masarykovou hlavičkou znútra malého vápna, s ňou si však brankár Kováč v bráne Slovana poradil. Záverečná štvrťhodina prvého polčasu už vážnejší moment ani pred jednou bránku nepriniesla.

Aj po zmene strán sa pokračovalo prevažne v medzišestnástkovom futbale. Vzruch priniesla až 59. min a v nej krížna Lásikova strela, ktorá len tesne minula svätyňu Slovana. O desať minút na to mal dovtedy najväčšiu šancu zápasu domáci Maslo, ale jeho prízemnú strelu po samostatnej akcií Kováč nohou vyrazil. V 79. min našiel Pekárov center ideálne postaveného Ďubeka, no v rozhodujúcom momente zasiahol Kováč. Vzápätí rozohrali Ružomberčania biliardovú akciu, na konci ktorej bol Hoferica, bezgólový stav však zostal v platnosti aj naďalej. Ani úsilie oboch tímov v závere stretnutia už na tejto skutočnosti nič nezmenilo.

MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava 0:0
ŽK: 73. Pauschek - 19. Ďubek, 67. P. Maslo, rozhodovali: Samotný - R. Sluk, Brendza, 2162 divákov
Zostavy:
Ružomberok: Hrdlička - P. Maslo, Kostelný, Bielák, J. Chovanec - Lásik - Skalák (72. Onyango), Ďubek (89. J. Vavrík), Š. Pekár, Poliaček (61. Hoferica) - Masaryk
Slovan: P. Kováč - Pauschek, Kladrubský, Pečalka, R. Konečný (86. Szarka) - Kopúnek - Milinkovič, Grendel (61. O. Smetana), Halenár, K. Mészáros (78. Piroska) - Šebo

Aleš Křeček (tréner Ružomberka): "Do zápasu sme išli s cieľom zvíťaziť. Oba tímy hrali s veľkým nasadením, so snahou hrať smerom dopredu. Myslím si, že sme mali o šancu - dve viac ako súper. Chýbalo nám trošku viac šťastia, aby sme zabodovali naplno."


Vladimír Weiss st. (tréner Slovana): "Obe mužstvá hrali s nasadením. Na katastrofálnom teréne sa, žiaľ, kvalita jednoducho nemohla prejaviť. Deľba bodov je spravodlivá. Chceli sme však vyhrať a dotiahnuť sa na špičku tabuľky."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok