Som živý a zdravý, ozval sa čečenský prezident. Mal sa nakaziť

TA3 TASR
29.5.2020 14:13

Najvyšší predstaviteľ ruskej Čečenskej republiky Ramzan Kadyrov poprel správy niektorých médií o svojej ceste do Moskvy a oznámil, že je "živý a zdravý". Informovala o tom agentúra Interfax.

Som živý a zdravý, ozval sa čečenský prezident. Mal sa nakaziť
SITA/AP

Pred viac ako týždňom sa objavili správy, že Kadyrov pricestoval do Moskvy a bol hospitalizovaný v Ústrednej klinickej nemocnici, kde sa mal podrobiť vyšetreniam a liečbe. Niektoré médiá tvrdili, že sa Kadyrov nakazil koronavírusom. Správy o jeho hospitalizácii sa v médiách objavovali aj po tom, čo Kadyrov zvolal členov republikového operatívneho štábu pre boj proti epidémii a niekoľko ďalších stretnutí, ktoré sa konali v Groznom.

Kadyrov sa snažil dohady o svojom pobyte v ruskej metropole či nakazení poprieť tým, že cez riaditeľa čečenskej televízie Achmada Dudajeva a jeho konto na sieti Instagram nechal v piatok odkázať: "Povedz, že som doma, nikde som nepristál, ani v Moskve, som živý a zdravý a pracujem".

Kadyrov sa dostal k moci v Čečensku po tom, čo jeho otca Achmada v roku 2004 zabili pri bombovom útoku. Je verným spojencom ruského prezidenta Vladimira Putina a je obviňovaný z rozsiahleho porušovania ľudských práv v Čečensku, regióne na severnom Kaukaze. K pandémii zaujal typicky svojvoľný postoj. Lekárov, sťažujúcich sa na nedostatok ochranného vybavenia, označil za "provokatérov", ktorých treba prepustiť. Ľudí, ktorí porušili karanténu, treba podľa neho "zabiť" a Čečencov, ktorí nešli do izolácie a potom nakazili ostatných, prirovnal k teroristom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok