Dánske kluby sa bijú o divákov, lákajú ich na nové zážitky

TA3 TASR
28.5.2020 16:27

Po viac ako dvojmesačnej pauze spôsobenej pandémiou sa vo štvrtok opäť rozbehne najvyššia dánska futbalová súťaž. Dánske kluby však okrem bodov na ihrisku pred prázdnymi tribúnami rozbehli aj boj o to, kto svojim priaznivcom pripraví lepší zážitok zo svojich zápasov.

Dánske kluby sa bijú o divákov, lákajú ich na nové zážitky
SITA/AP

Futbal pred štadiónom

Keďže fanúšikovia sa tak skoro na štadióny nedostanú, líder tabuľky FC Midtjylland ponúkne až dvom tisícom osôb možnosť sledovať svoje zápasy priamo vo svojich autách na parkovisku pred svojim štadiónom. Klub nainštaloval obrovské obrazovky, na ktorých fanúšikom neunikne ani jedna akcia priamo z trávnika.

Hráči tiež budú mať možnosť vidieť, akú podporu majú na neďalekom parkovisku, keďže zábery z neho bude premietať na štadióne. "Je super, že ľudia budú parkovať hneď pred štadiónom a dostanú možnosť naživo sledovať zápasy namiesto toho, aby sedeli doma na gauči pred televíznou obrazovkou," povedal kapitán klubu Erik Sviatchenko.

denm2_0a140371-c9c7-26cf.jpg

Fanúšikovia v priamom prenose

Konkurenčný tím AGF Aarhus zdvihol latku ešte vyššie a na pomoc si zobral nové technológie. Popri postrannej čiare svojho domáceho štadióna nainštaloval obrovské obrazovky, na ktorých môže zobraziť až 10-tisíc tvárí svojich priaznivcov, ktorí sa do videokonferencie pripoja prostredníctvom platformy Zoom. Fanúšikovia sa tak dostanú aj do televízneho prenosu.

"Pozorne sledujeme nášho rivala FC Midtjylland. Keď sme videli, čo chystajú, my sme chceli vymyslieť niečo lepšie a väčšie," ozrejmil Sören Höjlund Carlsen z komunikačného oddelenia AGF Aarhus. Klub tiež hľadá spôsob, ako na štadión preniesť zvuk zo Zoomu, aby priaznivci mohli tiež povzbudzovať svojich miláčikov. "Musíme zabezpečiť, aby ten zvuk nepôsobil príliš rušivo," dodal Carlsen.

Futbalové kluby po celom svete hľadajú spôsoby, ako aspoň trochu "oživiť" opustené tribúny počas súťažných duelov svojich tímov. Mnohé na štadiónoch rozmiestnili kartónové podobizne svojich fanúšikov, iné na tribúny posadili figuríny či rozmiestnili veľké transparenty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok