Verejne vypočujte kandidátov na šéfov OÚ, vyzval Smer OĽANO

TA3 TASR
28.5.2020 14:20

Poslanec Matúš Šutaj Eštok (Smer) spolu so straníckymi kolegami vyzval premiéra Igora Matoviča a jeho hnutie OĽANO, aby na miesta odvolaných prednostov obvodných úradov urobili verejné vypočutie.

Verejne vypočujte kandidátov na šéfov OÚ, vyzval Smer OĽANO
TASR/Michal Svítok

Poslanec upozornil na to, že OĽANO chce vymeniť všetkých 72 prednostov obvodných úradov "na základe netransparentných a neprofesionálnych výberových kritérií".

Šutaj Eštok spochybnil predvolebné sľuby Matoviča o tom, že jeho hnutie bude dbať na transparentné, odborné a profesionálne nominácie v štátnej správe. Dnes podľa poslanca robí vláda opak. "Namiesto odbornosti a profesionality budú nominovaní na miesta prednostov v celej regionálnej štátnej správe vyslovene politickí nominanti, ktorí prejdú politickým procesom, ktorý bude organizovať OĽANO," uviedol s tým, že tak dôjde k zásadnému odprofesionalizovaniu štátnej správy a politizácii.

Poslanci preto vyzývajú premiéra, ale aj OĽANO, aby urobili verejné vypočutie na miesta prednostov obvodných úradov. "Aby tak zabezpečili transparentný a profesionálny výber, o ktorom hovoril premiér, keď upokojoval všetkých úradníkov, aby sa nebáli o svoje pozície," dodal Šutaj Eštok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok