Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

XRSpace chce zlepšiť vaše sociálne zážitky vo virtuálnej realite

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ ide o zariadenia pre zobrazenie virtuálnej reality (VR), existuje na trhu niekoľko významných hráčov. No spoločnosť XRSpace si myslí, že je stále priestor pre ďalšie zariadenie. Jej nový hardvér a softvér pre virtuálnu realitu sa pritom zameral na sociálnu interakciu.

Nové VR okuliare XRSpace Mova prichádzajú spolu s virtuálnym svetom, ktorý sa volá Manova. Ide o digitálnu oblasť, kde sa môžu ľudia vzájomne stretávať, aby sa mohli porozprávať, zabávať sa, vzdelávať sa a robiť ďalšie veci. Keďže veľká časť svetovej populácie trávi v súčasnosti veľa času doma, načasovanie nemohlo byť lepšie.

Virtuálny svet XRSpace Manova.

Tím z XRSpace dúfa, že dokáže vytvoriť zážitok, ktorý je presvedčivejší a interaktívnejší ako čokoľvek, čo je momentálne k dispozícii. Vo virtuálnom svete Manova vytvorili vývojári realistické digitálne avatary, sociálne gestá a veľa miest, kde môžu byť ľudia spolu a prežívať každodenné sociálne situácie bez obmedzenia vzdialenosti.

Používatelia tak budú môcť v Manove robiť takmer čokoľvek: stretávať sa, cvičiť, tancovať, pozerať film, organizovať rokovania v kancelárii, relaxovať pri pláži a podobne. Znie to ako celkom príťažlivý koncept úniku do samostatného sveta.

Virtuálny svet XRSpace Manova.

S cieľom pomôcť ľuďom nájsť cestu do Manovy uviedla spoločnosť XRSpace aj vlastné VR okuliare Mova. Je to bezdrôtová a samostatná náhlavná súprava, takže sa nemusí pripájať k počítaču. Obsahuje výkonný mobilný procesor Snapdragon 845, takže by mala byť zaručený výkon a grafika aspoň na úrovni súčasných smartfónov. Ďalším prvkom VR okuliarov, ktorý stojí za zmienku, je technológia sledovania rúk používateľa. Pomocou integrovaných kamier v prednej časti zariadenia tak Mova vie, kde sú vaše ruky a s čím sa vo virtuálnom svete snažíte pracovať, takže nie sú potrebné žiadne ovládače ani externé snímače.

VR okuliare XRSpace Mova

VR okuliare XRSpace Mova sa môžu pripojiť k domácej Wi-Fi sieti, ale rovnako aj k mobilným sieťam LTE či dokonca 5G. Vďaka tomu sa budú môcť používatelia onlline pripojiť odkiaľkoľvek.

To všetko by malo prísť už „čoskoro“. VR okuliare Mova majú naplánované uvedenie na trh v treťom štvrťroku tohto roku. Cena bola stanovená na 599 dolárov. Súpravy pre vývojárov sú už teraz k dispozícii, takže tvorcovia aplikácií a obsahu môžu začať skúmať potenciál virtuálneho sveta Manova.

VR okuliare XRSpace Mova