Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony vydáva kameru s jednoduchým ovládaním pre začínajúcich vlogerov

Sony vydáva kameru s jednoduchým ovládaním pre začínajúcich vlogerov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľa ľudí dnes kupuje kamery so zámerom ich nasmerovať hlavne na seba a práve pre týchto takzvaných vlogerov si japonská Sony pripravila novú kompaktnú kameru ZV-1. Tá je pritom navrhnutá tak, aby prácu s ňou okamžite zvládli aj začínajúci používatelia.

Spoločnosť Sony zamerala svoju novú kompaktnú kameru ZV-1 priamo na vlogerov, ktorí sa chcú sústrediť na tvorbu obsahu pre svojich fanúšikov na internete a nechajú kameru urobiť všetku prácu s minimálnym zásahom z ich strany.

Kamera je dosť malá na to, aby sa zmestila do vrecka a váži len 295 gramov. Pre snímanie využíva 1-palcový CMOS snímač Exmor so schopnosťou slušného výsledku aj pri slabších svetelných podmienkach. Integrovaný objektív Zeiss 24 -70 mm má super-širokú clonu f / 1,8 - 2,8, ktorá v prípade potreby poskytuje dostatok možností pre jemné rozmazanie pozadia.

Kompaktná kamera Sony ZV-1 pre vlogerov.

ZV-1 nakrúca video v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu a ponúka tiež aj možnosť záznamu super-spomaleného videa v rozlíšení 1080p pri rýchlosti až 1 000 snímok za sekundu. Vývojári zo Sony venovali veľa pozornosti aj zvuku a kameru vybavili smerovým mikrofónom, ktorý je navrhnutý pre kvalitné snímanie zvuku v režime selfie. K mikrofónu sa dodáva aj tlmič hluku pre nakrúcanie vo veterných podmienkach. K dispozícii je i 3,5 mm konektor pre zapojenie klopového mikrofónu.

Zadný displej sa dá prirodzene vyklopiť dopredu pre lepšiu kompozíciu záberu a v hornej časti kamery sa nachádza tlačidlo „bokeh“. To umožní používateľovi prepínať medzi širokouhlou alebo úzkou clonou pre rozostrenie alebo zaostrenie pozadia jediným stlačením tlačidla, bez nutnosti sa hrať s nastaveniami kamery.

Kompaktná kamera Sony ZV-1 pre vlogerov.

Vlogerská kamera Sony ZV-1 sa môže pochváliť rýchlym systémom automatického zaostrovania s funkciou sledovania tváre a očí. Spoločnosť Sony podporuje aj vlogerov, ktorí často radi hovoria o veci, ktorú držia pred kamerou a vytvorila pre nich ďalší režim automatického zaostrovania „ukážka produktu“. Systém automatického zaostrovania sa okamžite zameria na čokoľvek, čo vloger drží pred tvárou, a hneď potom, ako ju dá preč zo záberu, sa okamžite zaostrí späť jeho tvár.

Expozičný systém je zameraný na udržanie prirodzeného tónu pleti bez ohľadu na to, akú má používateľ pleť a aké je okolité osvetlenie. Systém zmäkčuje pokožku, aby pôsobila hladšie a jeho nastavenie sa dá prepínať vo viacerých režimoch. Pri nakrúcaní pomôže aj aktívna optická a elektronická stabilizáciu obrazu, ktorá podľa Sony funguje v rozlíšení 4K až osemkrát lepšie ako jej technológia SteadyShot. V rozlíšení 1080p by to malo byť až 11 krát lepšie.

Nová kompaktná kamera Sony ZV-1 bude k dispozícii od začiatku júna za maloobchodnú cenu 799 dolárov.

Kompaktná kamera Sony ZV-1 pre vlogerov.