Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA 2020 v novom formáte, verejnosť sa k novinkám dostane virtuálne

IFA 2020 v novom formáte, verejnosť sa k novinkám dostane virtuálne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V nemeckom Berlíne predsa len aj tento rok otvorí svoje brány medzinárodná výstava IFA, no v súvislosti s opatreniami proti šíreniu ochorenia COVID-19 sa jej fyzicky zúčastní len obmedzené množstvo novinárov z celého sveta. Aj preto organizátori zriadia digitálne centrum pre IFA 2020, ktoré všetkým poskytne diaľkový prístup k predstavovaným technológiám a výrobkom.

Bezpečnosť a ochrana zdravia je v dnešnej dobe na prvom mieste a aj preto sa organizátori medzinárodnej výstavy IFA 2020 rozhodli obmedziť prístup do priestorov Berlínskeho výstaviska. Počas troch dní, od 3. do 5. septembra, sa tak bude môcť výstavy fyzicky zúčastniť len okolo 800 pozvaných novinárov z celého sveta. Osobitý koncept výstavy bude pre výrobcov spotrebnej elektroniky a domácich spotrebičov prvou príležitosťou, od vypuknutia pandémie COVID-19, ako predstaviť svoje nové produkty a služby priamo médiám.

Koncepcia IFA 2020 bola vyvinutá v úzkej spolupráci s orgánmi verejného zdravotníctva v Nemecku s cieľom zabezpečiť zdravie a bezpečnosť všetkých účastníkov. Organizátori sa postarajú o to, aby bol dodržiavaný sociálny dištanc, bude sa starostlivo kontrolovať dav a zavedú sa aj iné účinné hygienické opatrenia. Výsledkom je to, že IFA 2020 tentoraz nebude otvorená pre bežnú verejnosť.

Samotná výstava bude hostiť štyri samostatné podujatia a vďaka zriadeniu digitálneho centra tak ani verejnosť nepríde o možnosť sa zúčastniť, aspoň na diaľku, na predstavení nových produktov a služieb.

Globálna tlačová konferencia IFA

IFA presunula svoju globálnu tlačovú konferenciu, ktorá sa zvyčajne koná v apríli, na september a zmenila ju na tohtoročnú globálnu prehliadku inovácií a technológií. Do Berlína bude pozvaných okolo 800 novinárov z 50 krajín, takže značky a výrobcovia im budú môcť ukázať svoje najnovšie výrobky a zariadenia.

Všetky hlavné vystúpenia a tlačové konferencie sa budú konať len na dvoch alebo troch pódiách, čím sa udrží nízky počet zamestnancov spoločností a zaistí sa čo najvyššie dodržiavanie hygienických noriem na pódiu a samozrejme aj na miestach na sedenie pre médiá.

IFA NEXT sa stretáva s IFA SHIFT Mobility

V tomto roku sa IFA rozhodla skombinovať svoje dve inovačné platformy - IFA Next a IFA SHIFT Mobility. Pôjde o exkluzívne živé podujatie pre medzinárodnú technickú komunitu. Táto udalosť spojí začínajúce technologické spoločnosti a spoločnosti v prepojenom sektore mobility, aby im pomohla získať toľko potrebnú úroveň publicity a firemných spojení.

Globálne trhy IFA

Počas posledných troch rokov sa globálne trhy IFA rozrástli na najväčšiu európsku zdroj pre OEM a ODM. Tohtoročná udalosť bude prebiehať ako prvá špecializovaná prehliadka zdrojov na svete. Odkaz priemyselných partnerov IFA je pritom jasný: Priemysel potrebuje nájsť zdroje na opravu a reštrukturalizáciu svojich dodávateľských reťazcov zasiahnutých pandémiou COVID-19.

Virtuálne skúsenosti s IFA

Organizátori dobre vedia, že záujem o účasť na výstave IFA 2020 výrazne predbehne vyhradené miesta. Preto IFA ponúkne všetkým ostatným možnosť sa aspoň virtuálne zúčastniť predstavovania nových technológií, inovácií, produktov a služieb od vystavovateľov z celého sveta.

Ilustračné foto (Zdroj: IFA)

(Zdroj: IFA)