Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lumos Ultra: Inteligentná cyklistická prilba s integrovanými LED svetlami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V súčasnosti máme k dispozícii niekoľko modelov takzvaných inteligentných cyklistických prílb plných elektroniky, no spoločnosť Lumos patrila medzi prvých výrobcov, ktorí s touto myšlienkou prišli na trh. Teraz sa jej návrhári vracajú s späť s novým a vylepšeným modelom Lumos Ultra.

Pôvodný model cyklistickej prilby Lumos mal v sebe integrované predné, zadné a smerové LED svetlá, ktoré sa mohol používateľ aktivovať bezdrôtovo prostredníctvom diaľkového ovládača namontovaného na riadidlách bicykla. Nový model Lumos Ultra má tieto veci stále prítomne, no zadné svetlo je teraz integrované priamo do smerových svetiel, ktoré sú štýlovejšie a užšie. Túto zmenu sa podarilo dosiahnuť vďaka použitiu technológie Chips On Board (COB), ktorá umožňuje, aby sa na malej ploche mohla dosiahnuť väčšia intenzita svetla. Okrem toho sa dajú ukazovatele zmeny smeru aktivovať aj prostredníctvom hodiniek Apple Watch.

Inteligentná cyklistická prilba Lumos Ultra.

Medzi ďalšie nové funkcie cyklistickej prilby Lumos Ultra patria väčšie otvory pre chladenie hlavy jazdca, ponuka viac veľkostí prilby a voliteľná slnečná clona. Kupujúci sa tiež môžu rozhodnúť pre pridanie technológie MIPS, ktorá je navrhnutá tak, aby poskytovala dodatočnú ochranu proti poraneniu mozgu v dôsledku prudkého rotačného pohybu, spôsobeného prípadnou nehodou.

Helma Lumos Ultra je navyše odolná voči poveternostným vplyvom v kategórii IPX6, čo znamená, že dokáže odolať vysokotlakovým prúdom vody, ktoré do nej bijú z akéhokoľvek smeru. Okrem toho sa prilba podrobila nárazovým testom a spĺňa tak normy EN 1078 (Európa), CPSC (USA) a AS / NZS 2063: 2008 (Austrália / Nový Zéland).

Inteligentná cyklistická prilba Lumos Ultra.

Nová inteligentná cyklistická prilba Lumos Ultra je ponúkaná prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za akciovú cenu 75 dolárov. Za krátky čas sa pritom podarilo vyzbierať už takmer pol milióna dolárov, pričom cieľová suma bola stanovená na 60 000 dolárov. Nič by nemalo teda prekážať tomu, aby sa prilba dostala k podporovateľom kampane už v priebehu novembra 2020.

Inteligentná cyklistická prilba Lumos Ultra.