Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Joué Play: Expresívny modulárny hudobný nástroj pre všetkých

Joué Play: Expresívny modulárny hudobný nástroj pre všetkých
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Joué Music Instruments vytvorila ďalšiu generáciu svojho modulárneho hudobného rozhrania. Pôvodné zariadenie bolo navrhnuté pre profesionálnych hudobníkov, zatiaľ čo nové zariadenie s názvom Joué Play bolo vyvinuté tak, aby s jeho pomocou dokázal tvoriť hudbu úplne každý používateľ.

Zariadenie Joué Play opisujú autori ako kombináciu „elektronických a tradičných hudobných nástrojov, ktoré v sebe obsahujú silu a ľahkosť digitálneho sveta spojenú s expresivitou a krásou tradičného sveta“. Funguje pritom podobným spôsobom ako originál Joué, no s väčšou otvorenosťou pre bežných ľudí, ktorí nemajú žiadne predchádzajúce skúsenosti s hraním na hudobné nástroje.

Modulárny hudobný nástroj Joué Play.

Nová iterácia je vybavená hlavnou doskou, ktorá je vyrobená z bukového dreva a z ocele. Do tejto základne potom používateľ osadí jeden z modulov rovnakej veľkosti, ktoré obsahujú rôzne silikónové ovládacie prvky. Tie majú tvar a sú rozmiestnené na moduloch tak, aby vyzerali ako klávesy na klavíri, krk so strunami gitary, elektrické piano či plochy pre bicie.

Modulárny hudobný nástroj Joué Play.

Hlavná doska neobsahuje batériu, takže sa bude napájať z mobilného zariadenia, ku ktorému je pripojená. Sprievodná mobilná aplikácia pomôže používateľovi s hraním a nahrávaním jeho rytmov či melódií a dokáže tiež automaticky zistiť, ktorý modul bol vložený do hlavnej dosky. Dostupné databázy zvukov prinášajú tradičné hudobné nástroje, syntetizátory, bicie súpravy a ďalšie. Skladba sa dá tvoriť s až ôsmimi rôznymi nástrojmi, pričom finálny mix môže byť cez aplikáciu obohatený o rôzne prídavné efekty. Používateľ môže potom svoje hudobné diela zdieľať online s rodinou a s priateľmi.

Modulárny hudobný nástroj Joué Play sa dá získať prostredníctvom finančnej podpory start-up kampane na portáli Kickstarter od 289 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu vývojárov, prvé kusy by mali byť zasielané od októbra 2020.

Modulárny hudobný nástroj Joué Play.