Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robotický vysávač Lucy vám okrem čistenia aj postráži domácnosť

Robotický vysávač Lucy vám okrem čistenia aj postráži domácnosť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Robotický vysávač môže byť ideálnym časovo úsporným doplnkom pre modernú domácnosť. Najnovší prírastok s názvom Lucy sa pritom môže pochváliť sofistikovaným systémom rozpoznávania objektov, nočným videním a umelou inteligenciou, ktorá mu pomáha nielen pri precíznom upratovaní, ale robí z neho dokonca aj autonómneho strážcu.

Vysávanie rozhodne nepatrí medzi obľúbené činnosti a od tejto práce sa nás posledné roky snažia odbremeniť práve robotické vysávače. Ich problém však býva, že nie vždy si dokážu poradiť s dôkladným povysávaním domácnosti a vo väčšine prípadov tak fungujú skôr ako robotické metly. Zmeniť to chce aj najnovší robotický vysávať Lucy, ktorý do tohto segmentu prináša niekoľko sofistikovaných funkcií. Je k tomu vybavený farebnou HDR kamerou s rozlíšením 1080p, senzorom pre snímanie hĺbky priestoru a šesťjadrovým procesorom ARM, ktorý sa postará o rýchle spracovanie dát.

Robotický vysávač Lucy.

Vďaka tomu sa dokáže robotický vysávač naučiť všetky čistiace trasy v domácnosti, pričom nielenže rozpoznáva rôzne typy izieb, ale dokonca vie určiť napríklad aj to, že posteľ je posteľ. To znamená, že sa robotický vysávať dá naprogramovať tak, aby čistil domácnosť čo najefektívnejším spôsobom. Pomáha mu k tomu aj vysoko presná schopnosť detekcie predmetov, takže sa dokáže vyhnúť prekážkam s minimálnou výškou jedného palca (2,54 cm). Pomocou mobilnej aplikácie môže používateľ navyše určiť aj zóny, do ktorých nebude mať vysávač prístup.

Robotický vysávač sa vyznačuje vysokým sacím výkonom 3 000 Pa, bočnou kefou pre vymetanie rohov, veľkou nádobou na špinu a prach či pôsobivou výdržou batérie až 120 minút na jedno nabitie. Poteší aj podpora hlasového ovládania prostredníctvom digitálnej asistenky Alexa.

Robotický vysávač Lucy.

No robotický vysávač Lucy dokáže svoje kamery a senzory využiť nielen pre upratovanie domácnosti. Poslúži aj ako mobilný domáci bezpečnostný systém, ktorý dokáže detegovať prípadného votrelca a to dokonca aj v noci. Ak sa mu zdá byť niečo podozrivé, pošle používateľovi upozornenie na jeho smartfón. Používateľ si môže v sprievodnej mobilnej aplikácii nastaviť aj hliadkovacie trasy a má možnosť streamovania videa alebo zvuku, takže môže komunikovať s členmi rodiny alebo si na diaľku skontrolovať svojho domáceho štvornohého miláčika.

Inteligentný robotický vysávač Lucy je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter. Získať sa dá za akciovú cenu 499 dolárov. Doprava je pritom naplánovaná na september 2020.

Robotický vysávač Lucy.