Zomrel staručký aligátor Saturn. Mýtus hovorí, že patril Hitlerovi

TA3 TASR
23.5.2020 22:56

Aligátor, ktorý ku koncu druhej svetovej vojny ušiel zo zoologickej záhrady v Berlíne a potom sa dostal do Ruska, uhynul vo veku 84 rokov. V sobotu to oznámila moskovská zoo.

Zomrel staručký aligátor Saturn. Mýtus hovorí, že patril Hitlerovi
SITA/AP (ilustračné foto)

Zviera menom Saturn zomrelo na starobu, uviedli jeho ošetrovatelia. "Saturn mal dlhý a pestrý život. Je to mimoriadne pozoruhodný vek," napísala vo vyhlásení zoologická záhrada v Moskve. Dodala, že dĺžka života aligátorov v divočine je od 30 do 50 rokov.

Saturn prišiel na svet v Spojených štátoch okolo roku 1936 a priviezli ho do zoo v Berlíne. Odtiaľ 3,5 metra dlhý aligátor unikol 23. novembra 1943. Zviera sa zvyšné dva roky vojny prebíjalo životom samo. V roku 1946 ho našli britskí vojaci a v júli toho istého roka ho dopravili do Moskvy.

Po roku sa zrodil mýtus, že Saturn možno patril nacistickému vodcovi Adolfovi Hitlerovi, uviedla zoo. Na potvrdenie tejto fámy, ktorá je aj v Nemecku rozšírená, však neexistujú žiadne dôkazy. "Aj keby aligátor teoreticky niekomu patril - zvieratá sa do vojny a politiky nezapájajú," napísala zoologická záhrada a dodala, že pre ňu bolo cťou starať sa o Saturna uplynulých 74 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok