Pád lietadla neprežila väčšina pasažierov, niekoľkí zázračne vyviazli

TA3 TASR SITA ČTK
22.5.2020 14:35

Veľká tragédia pri bránach najväčšieho moslimského mesta. Neďaleko pakistanského Karáči sa do obývanej oblasti zrútilo dopravné lietadlo typu Airbus A320 s približne stovkou ľudí na palube. Pri páde poškodilo množstvo domov.

Haváriu prežili najmenej dve osoby na palube. Uviedli to dvaja nemenovaní predstavitelia pakistanského leteckého úradu, ktorých citovala agentúra AP. Podľa najnovších údajov úradu pre civilné letectvo bolo na palube 91 pasažierov a sedem členov posádky. Predstavitelia letiska v meste Láhaur, odkiaľ lietadlo štartovalo, predtým informovali o 107 osobách na palube.

Podľa lokálnych televíznych staníc zranenia utrpeli traja ľudia, ktorí sedeli v prvom rade sedadiel. Medzi preživšími je podľa Geo TV aj riaditeľ Bank of Punjab Zafar Masúd, ktorého z miesta havárie odniesli na nosidlách. Previezli ho do nemocnice a jeho stav je stabilizovaný. Záchranári zatiaľ objavili najmenej 17 mŕtvych tiel a šesť zranených, sú medzi nimi zrejme aj osoby, ktoré sa v čase pádu lietadla nachádzali na zemi. Okolie miesta havárie uzavreli policajti a vojaci s ochrannými rúškami na tvárach.

Lietadlo typu Airbus A320 štátnej leteckej spoločnosti Pakistan International Airlines sa zrútilo tesne pred pristátím na medzinárodnom letisku v Karáči. Pri páde stroja bolo poškodených najmenej päť alebo šesť domov v husto obývanej chudobnej štvrti Karáči. Domy následne začali horieť. Pilot lietadla vyslal núdzový signál s tým, že došlo k zlyhaniu jedného z motorov, a pred haváriou uskutočnil dva alebo tri pokusy o pristátie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok