Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

KickScooter Air T15: Štýlová e-kolobežka pre dochádzanie v meste

KickScooter Air T15: Štýlová e-kolobežka pre dochádzanie v meste
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Segway-Ninebot, známa svojimi produktmi pre elektrickú mobilitu, odhalila novú štýlovú elektrickú kolobežku KickScooter Air T15, ktorá sa dá jednoducho zložiť pre ľahšiu prepravu a skladovanie. Je pritom navrhnutá pre každodenné dochádzanie v meste na krátke vzdialenosti.

Nová skladacia elektrická kolobežka Segway-Ninebot KickScooter Air T15 sa vyznačuje ľahkým telom, ktoré je vyrobené z hliníkovej a horčíkovej zliatiny, a je zároveň odolné voči poveternostným vplyvom a korózii v kategórii IPX4. E-kolobežka meria 936 x 398 x 1 055 mm a keď sa sklopí má rozmery 1 024 x 202 x 223 mm. Váži len 10,5 kilogramu a dokáže uniesť jazdca s hmotnosťou do 110 kilogramov. Na riadiacom stĺpiku sú umiestnené ergonomické sklápacie rukoväte, ktoré sa dajú zložiť jediným kliknutím a kolobežka sa tak dá ľahšie presúvať medzi jednotlivými jazdami.

Skladacia elektrická kolobežka Segway-Ninebot KickScooter Air T15.

Medzi rukoväťami sa nachádza prístrojová doska, ktorá obsahuje 6-osový snímač pre automatickú detekciu režimu prevádzky. Napríklad ak sa kolobežka nepoužíva, systém vypne napájanie, aby sa predĺžila výdrž vstavenej lítium-iónovej batérie. Samotná batéria pritom na jedno nabitie poskytne dojazd do vzdialenosti približne 12 kilometrov. Dojazd môže predĺžiť systém rekuperačného brzdenia. S 250 wattovým motorom v náboji kolesa sa pritom dá dosiahnuť maximálna rýchlosť 20 km / h.

Skladacia elektrická kolobežka Segway-Ninebot KickScooter Air T15.

Na prednej strane a zadnej strane sa nachádzajú LED svetlomety, pričom spredu je umiestnená aj RGB svetelná lišta. Nad zadným kolesom je umiestnený multifunkčný blatník, ktorý zároveň slúži ako brzda, vypínač kolobežky, prepínač jedného zo štyroch jazdných režimov a ovládač svetiel. Detailnejšiu kontrolu nad jazdou môže používateľ dosiahnuť pomocou sprievodnej aplikácie v smartfóne, ktorý sa s e-kolobežkou spája prostredníctvom Bluetooth pripojenia.

Skladacia elektrická kolobežka Segway-Ninebot KickScooter Air T15.

V prípade skladacej elektrickej kolobežky Air T15 sa spoločnosť Segway-Ninebot rozhodla pre start-up kampaň na portáli Kickstarter. Už teraz sa jej pritom podarilo vyzbierať viac ako 230 000 dolárov, pričom požadovaná suma je nastavená na 50 000 dolárov. E-kolobežka sa dá získať za 569 dolárov a ak všetko pôjde podľa plánov, preprava prvých kusov by sa mala začať v júli tohto roku.

Skladacia elektrická kolobežka Segway-Ninebot KickScooter Air T15.