Pôjdu naplno. Trnavská automobilka spúšťa trojzmennú výrobu

TA3 TASR SITA
22.5.2020 09:22

Trnavská automobilka Groupe PSA Slovakia rozbieha pri dodržaní prísnych hygienických opatrení v pondelok výrobu na všetkých výrobných prevádzkach v režime troch pracovných zmien. Informoval o tom hovorca automobilky Peter Švec.

Pôjdu naplno. Trnavská automobilka spúšťa trojzmennú výrobu
SITA/Martin Medňanský (ilu)

"Po bezproblémovom tohtotýždňovom rozšírení na dve zmeny pribudne aj tretia pracovná zmena. O vývoji pre ďalšie obdobie budeme informovať opäť vo štvrtok 28. mája," doplnil hovorca. Groupe PSA Slovakia aktuálne vytvára okolo 4500 pracovných postov. Celková investícia koncernu na Slovensku už presiahla 1,2 miliardy eur. 

Výpadok výroby vo štvorici slovenských automobiliek, ktoré museli prerušiť a následne obmedziť produkciu, v súvislosti s aktuálnou koronakrízou odhaduje spoločnosť Euler Hermes na takmer 115 tis. automobilov. Kia Motors Slovakia, Volkswagen Slovakia, ako aj Groupe PSA Slovakia a Jaguar Land Rover Slovakia už pritom svoju výrobu postupne obnovujú. „Výpadok je ale značný a v polovici mája pre odstávky v štyroch slovenských automobilkách dosiahol takmer 115-tisíc vozidiel," uviedol riaditeľ Euler Hermes na Slovensku Peter Mucina. Zastavenie výroby pre pandémiu sa pritom podľa neho prirodzene prenieslo aj na dodávateľské reťazce v rámci automobilového priemyslu.

Výpadok výroby vo štvorici slovenských automobiliek, ktoré museli prerušiť a následne obmedziť produkciu, odhadujú na takmer 115 tisíc automobilov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok